Győri Audi ETO KC - CSM Bukarest: Több érzelem, kevesebb gól

2018-02-26
Hétfőn, kora este fogadja a Győri ETO a CSM Bukarest csapatát. A női kézi-BL második csoportkörében kulcsmeccsnek számító találkozóra egyértelmű tippünk van.

Győri ETO - CSM Bukarest

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 53.5 alatt

Unibet odds: 1.45

Kezdés: hétfő, 19:00

 

A női kézilabda Bajnokok Ligája sorozatának 2. csoportkörében másodszor találkozik az ETO és a CSM. Az odavágón a Bukarest 28-22 arányban győzött, viszont azóta ikszelt a Rosztovval. Ennek az iksznek köszönhető, hogy a Győrnek már az egy-gólos győzelem is elég lehet a csoportelsőséghez, ha nem hibázik majd többet.

A meccs tehát nem csak szimpla meccs, amúgy is akad érzelmi töltete a Győr-Bukarest találkozóknak. Görbiczék mindenképp meg szeretnék nyerni a mérkőzést annak ellenére is, hogy egy esetleges vereség sem lenne tragédia.

A két együttes találkozói általában nem a szépségről szólnak. Volt 2016-ban egy 33-25-ös meccsük, de az igazi kuriózum. Mondhatni, üdítő kivétel, mert a Győr és a CSM találkozói inkább a keménységről, sőt helyenként a durvaságról szólnak. Legutóbbi összecsapásuk 28-22-es bukaresti győzelemmel zárult, és hétfőn is maximum 50 gólt várunk.

Mindkét fél sok energiát összpontosít a védekezésre, és mindkét oldalon remek kapusok állnak a vonalon. Ami a Győrt illeti, Mörk mellett Amorim fog nagyon hiányozni. Mörk nélkül azért a lendület kisebb, így valószínűleg sokkal megfontoltabb lesz a támadásszövés. Amorim elöl-hátul nagyon hiányzik, de Hansen már játékra kész, ahogy Althaus is bevethető, így Dudát ők ketten tudják pótolni. Brochra is kemény este vár, hisz a CSM-nek remek beállói vannak, akik fizikálisan nagyon erősek, szóval ő sem fog unatkozni.

Ami talán még a gólok ellen szól, hogy a CSM irányítója, Gulldén sem 100%-os, sok edzést hagyott ki, és azért ismerjük őt annyira, hogy ha nincs formában, nincs játékban, képes átlag alatti szintet hozni. Aztán ha az irányító sok labdát szór el, az a tipp szempontjából nem rossz dolog, kivéve, ha valamelyik győri szélső úgy halássza le a lasztit, hogy egyből az ellenfél kapujára tör.

Mörk sérülése után még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a védekezésre!

Az ETO Ambros Martin irányítása alatt egyértelműen a stabil védekezésre építi játékát. A stabilitás ma is adott lesz, amihez nagy segítség a közönség. Mörk nélkül viszont elöl kevésbé lesz kreatív a csapat, és azt is tudjuk, hogy Mörk és Oftedal játéka pozitívan hat egymásra. Egyértelműen Neaguék féken tartása a győzelem kulcsa, ezért is lesz lassabb a tempó, és tördelt a játék. Nem egy-nem két akció húzódik majd passzív jelzésig, ami szintén jó a tippünk szempontjából.

Aztán egy viszonylagos rossz és kevésbé nézhető találkozó is elviselhető úgy, hogy a végén nyer vele az ember. Egyébként az ETO négy hazai BL-meccsén 110 gólt dobott, és 79-et kapott. Azért valljuk be, ilyen szintű együttestől a 30 dobott gól elvárható lenne alapesetben. Viszont nem szabad feledni, hogy nem feltétlenül kell 35-40 gólt dobni a győzelemhez, ha az ellenfelet sikerül védekezésben limitálni. A négy meccsen kapott 79 gól azt jelenti, hogy átlagban sikerült 20 dobott gól alatt tartani az ellenfeleket hazai pályán ebben az idényben, ami azért szintén nem semmi, hisz mégiscsak a Bajnokok Ligája sorozatról beszélünk.

Ez a CSM Bukarest-Győri Audi ETO mérkőzés nem feltétlenül a szépségről szól majd. Mindkét együttes célja a győzelem, de egy ilyen párharcban ezt laza és könnyed kézivel nem lehet megszerezni. Simán benne van a pakliban, hogy az 50 gólos line-t sem lépik át a csapatok, de mi inkább finomítottunk picit a gólhatáron.

Címkék: sportfogadás, tipp,