Győrben ismétlik a BL-döntőt

2013-01-31
Az előző idény fináléjával, a Győr-Podgorica középdöntős mérkőzéssel folytatódik a magyar csapatok számára a női kézilabda Bajnokok Ligája.

 

Az Audi ETO KC szombaton fogadja a friss Európa-bajnokokkal teletűzdelt Buducsnoszt gárdáját. A két együttes a legutóbbi BL-döntőben találkozott, akkor a Győr Veszprémben 29-27-re nyert, majd a podgoricai visszavágón 27-25-re kikapott, így az idegenben lőtt kevesebb gól miatt lemaradt a legrangosabb sorozat trófeájáról. Ebben a kvartettben szerepel még a norvég Larvik és a dán Randers, előbbi a nyitómeccsen 25-19-re nyert.

 

A másik magyar BL-érdekelt, az utóbbi két KEK-kiírásban diadalmaskodott FTC-Rail Cargo Hungaria az idén döntőbe vágyó román Oltchim Valcea otthonában kezdi a középdöntőt. A hazaiak egyik sztárja, Cristina Neagu térdszalagszakadás miatt ebben a szezonban már nem játszhat. Elek Gábor vezetőedző ugyanakkor Zácsik Szandrára nem számíthat tavasszal. A tréner szerint a Valceáé a világ legerősebb kerete, és a Ferencváros számára már azzal teljesült a célkitűzés, hogy bekerült a legjobb nyolc közé. A csoportban játszik még az orosz Zvenyigorod, amelyet tavaly kettős győzelemmel ejtett ki a KEK-ből az FTC, valamint a szlovén Krim Ljubljana.

 

A női KEK nyolcaddöntőjében a Vácra nehéz ellenfél, a BL-ből átkerült horvát Koprivnica vár.

 

A magyar csapatok hétvégi programja:

Női BL, középdöntő, 1. forduló:

I. csoport:

Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 16.00

II. csoport:

Oltchim Valcea (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 18.00

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Podravka Koprivnica (horvát)-Vác, szombat 14.15, Kapronca

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,