Guardiola: Én mondom meg, hogy ki lövi a büntetőt

2013-10-26
Megelégelte a büntetőrúgások körüli hercehurcát Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője, aki a Hertha elleni szombati bajnoki mérkőzés előtt meghatározza a tizenegyesrúgók sorrendjét.

 

"Mostantól világosan meg fogom mondani, ki az első, a második, illetve a harmadik számú jelölt" - szögezte le pénteken a spanyol tréner, elismerve, hogy a probléma valóban létezett, de már "lapoztak".

 

Arjen Robben, a bajor csapat holland szélsője hívta fel magára a figyelmet a napokban kétszer is azzal, hogy előbb megbántódott, mert nem ő végezhetett el egy büntetőt, majd pedig azzal, hogy nem akart odaállni a labda mögé. A Mainz elleni múlt szombati bajnokin ő szerette volna a megítélt 11-est rúgni, Guardiola azonban Thomas Müllert választotta, aki élt is a lehetőséggel, szerdán pedig, a Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen Robben lőhetett volna, de durcásan félreállt, így Franck Ribéry értékesítette a büntetőt. Guardiola szerint a két eset nem befolyásolja a holland támadó helyét a csapatban.

 

"Robben meghatározó játékos. Többet tett a csapatért az elmúlt években, mint bármelyik edző" - mondta, hangsúlyozva, hogy "a játékosok sokkal fontosabbak", ő pedig azért van ott, hogy "támogassa" őket.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,