Guardiola: Aki a döntésem megkérdőjelezi, a lelátón köthet ki

2013-10-18
A Bayern Münchenhez érkezése óta először nyíltan figyelmeztette játékosait Josep Guardiola arra, hogy el kell fogadniuk a döntéseit.

 

"Jó barátságban vagyok a játékosokkal, ha elfogadják, amit mondok. Számíthat a támogatásomra az, aki elfogadja a választásaimat, aki viszont nem akarja ezeket megérteni, gyakran a lelátón találja majd magát" - közölte határozott álláspontját a bajor klub magazinjának nyilatkozva.

 

A 42 éves trénernek - aki júniusban vette át a bajor alakulattal bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját nyert Jupp Heynckes helyét - meggyőződése, hogy a Bayern München akkor lesz még jobb, "ha minden játékos részt vesz a támadásokban", s úgy véli, csapata akkor harcolhat a szezon végén a bajnoki címért, ha az összes futballista elfogadja a döntéseit.

 

Guardiola jelenleg nem számolhat a sérült spanyol Javi Martinezzel és Thiago Alcantarával, valamint a svájci Xherdan Shaqirivel. A hiányzókat érintve a tréner utalt arra, hogy Philipp Lahm azonnal visszakerülhet majd a megszokott helyére, a védelem jobb oldalára, amint Martinez és Alcantara visszatér a csapatba, azzal együtt is, hogy a csapatkapitány "igazán jó" teljesítményt nyújtott védekező középpályásként az utóbbi mérkőzéseken.

 

"Philipp nélkül nem lett volna lehetséges jó meccseket játszanunk Manchesterben és Leverkusenben" - vélekedett a Barcelonával korábban sikert sikerre halmozó edző.

 

A saját jövőjét illető felvetésre kizárólag rövid távú terveket fogalmazott meg.

 

"Lehet, hogy a következő szezonban más ül majd az irodámban. Számomra ezért a jövő jelenleg a Mainz, a Plzen és a Hertha Berlin" - utalt a soron következő ellenfelekre.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,