Grubisic érkezik Lunde helyére a Győr kézicsapatába

2014-08-05
A magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Jelena Grubisic, akit a gyermeket váró norvég kapus, Katrine Lunde helyére igazolt az egyesület.

 

A klub keddi közleménye szerint a Krim Ljubljanától érkező horvát válogatott hálóőr egy plusz egyéves szerződést írt alá.

 

"Azt gondolom, hogy a lehető legjobb opciót sikerült megvalósítanunk Jelena szerződtetésével. Jól ismerjük a képességeit, biztos vagyok benne, hogy hamar beilleszkedik csapatunkba, és értékes tagja lesz a keretnek" - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

 

A klub friss szerzeménye elmondta, a gyors váltás miatt kissé vegyes érzései vannak, ugyanakkor nagy öröm számára a Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírásában győztes magyar bajnoknál játszani. "Óriási megtiszteltetés ez nekem, illetve hatalmas lehetőség, hogy együtt szerepelhetek a világ legjobb játékosaival. Tudom, hogy Katrine Lundét kell pótolnom, ami nem egyszerű feladat, de megteszek minden tőlem telhetőt, hogy megfeleljek az elvárásoknak" - mondta Grubisic.

 

A horvát kapus pályafutása során eddig két csapatban szerepelt, nevelőegyesületében, a Lokomotiva Zágrábban, illetve a szlovén Krim Ljubljanában, ahol az elmúlt öt évben rendre kulcsjátékosa volt a Bajnokok Ligájában szereplő csapatnak. Szlovén bajnok és kupagyőztes, a Bajnokok Ligájában elődöntőt játszott a Ljubljanával, a horvát válogatottal pedig egy világbajnoki és egy olimpiai hetedik hely az eddigi legjobb eredménye.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,