Granit Xhaka keménységéből profitálnánk

2019-07-31
Granit Xhaka előző két idényében 10-10 sárgát gyűjtött össze a PL-találkozókon, mi pedig úgy gondoljuk, hogy ezt a minimum 10 sárgát az előttünk álló idényben is összehozza a svájci játékos.

Hány lapot kap Granit Xhaka a 2019-2020-as idényben (Premier League)?

Online sportfogadás tipp:  Xhaka büntetőlapjai 9,5 felett

Unibet odds: 1,75

Az odds ekkor érvényes: 2019.07.31. 10:00

 

Granit Xhaka egyike a Premier League legkeményebb középpályásainak. Ha a pályafutásának utolsó 6 évét vizsgáljuk, akkor látjuk, hogy 4-szer elérte a 10 büntetőlapos határt egy idényen belül, és kétszer maradt alatta. Egyszer még az utolsó évében, amikor a Gladbachnál játszott, aztán ezt követően az első londoni idényében is visszafogta még magát. Aztán a 2017/2018-as szezonban már 37 meccsen pályára lépett, és be is gyűjtött 10 sárgát. A tavalyi pontvadászatban sem tétlenkedett 29 mérkőzésen kapott lehetőséget, és a 10 sárgát ott is összegyűjtötte.

Xhaka nem egy puha játékos, és ez aligha fog változni nála. Az utolsó Bundesligás évében például 3-szor kapott piros lapot, pedig jól tudjuk, hogy a top bajnokságok közül talán a Bundesliga az, ahol a legkevesebb lap kerül kiosztásra.

A tipp szempontjából fontos, hogy Granit sokat játsszon, de ezzel nem lesz probléma. A nagy meccseken, a fontos rangadókon, derbiken ő mindig a pályán van, és ezekre a találkozókra rendre rápörög. Az is fontos szempont egy hasonló long term fogadásnál, hogy ne legyen sérülékeny a játékos. Márpedig Xhaka nem az.

A svájci középpályás az előző idényben az ágyékával bajlódott tavasszal, és hagyott ki pár meccset miatta. Ezen kívül tényleg 1-1 meccset dobott különböző zúzódások, húzódások miatt pályafutása során. Komolyabb sérülése(törés, szalagszakadás) profi karrierjében nem volt, kis túlzással meghűlés, influenza miatt többet hagyott ki, mint sérülés miatt.

Xhaka egy kemény srác, és Unai Emery-nél (is) alapember. A fontos meccseken rendre ő játszik a középpályán, és ezeken a rangadókon lehet igazán túlpörögni, lapokat gyűjtögetni. Az előző két idényében Premiership meccseken összehozta a 10 lapot, vélhetően most sem lesz ez másként. Ráadásul az előttünk álló szezonban bevetésre kerül a VAR, márpedig a videós visszanézés mellett ez még jobb tippnek tűnik. Xhakánál azért bármikor 'elgurulhat a gyógyszer', és ha a spori nem is vesz észre mindent, a videó-szobában mindent látnak majd, utólag is kaphat mondjuk egy piros lapot pár perc csúszással.

Címkék: sportfogadás, tipp,