Gólzáporos Videoton-siker, döntetlen Újpesten

2013-08-12
Az OTP Bank Liga harmadik fordulójának összefoglalója.

 

Videoton FC - PMFC-Matias 5-1 (3-1)

Székesfehérvár, 3300 néző, v.: Bognár

gólszerzők: Nikolics (27., 44., az elsőt 11-esből), Vinícius (37.), Sándor (70.), Álvarez (76.), illetve Frőhlich (24.)

kiállítva: Uzoma (26.), illetve Grumic (29.)

sárga lap: Vinícius (29.), illetve Városi (18.)

 

Videoton:

Calatayud - Szolnoki (Paraiba, 75.), Juhász, Vinícius (Zé Luis, a szünetben), Stopira - Caneira, Sándor - Kovács, Kleinheisler (Oliveira, 55.), Álvarez - Nikolics

Pécs:

Dibusz - Fodor, Romic, Balogh B., Uzoma - Horváth A. (Márkvárt, 70.), Frőhlich (Deutsch, a szünetben), Koller K., Városi (Nagy J., a szüneten), Szatmári L. - Grumic

 

Fegyelmezett játékra rendezkedett be a szezonban eddig pont nélküli Pécs a százszázalékos, és még gólt sem kapó Videoton FC vendégeként, és a találkozó első negyedében ennek megfelelően futballoztak a vendégek. A fehérváriak ugyan már a pécsi térfélen megpróbálkoztak a labdaszerzéssel, de a kapura nem jelentettek különösebb veszélyt Nikolicsék. A félidő derekán aztán egy bombagóllal vezetést szerzett a Pécs, Fröhlich 22 méterről kapásból lőtt a jobb felsőbe, de hamar válaszolt a Videoton: Uzoma Nikolics büntetőterületen belüli buktatásáért piros lapot kapott, a 11-est pedig a sértett értékesítette. Aztán Vinicius és Grumics kakaskodása után a PMFC csatára is a kiállítás sorsára jutott, a kettős emberelőnyt pedig a Videoton még a szünet előtt gólokra váltotta.

A második félidőre már csak az volt a kérdés, a fehérváriak tudják-e tovább növelni előnyüket. Nem volt könnyű dolguk a hazaiaknak, mert a Pécs megfogyatkozva is masszívan védekezett. A létszámfölény azonban újabb találatokhoz segítette a hazai csapatot, amely - a két gárda tavaszi randevújához hasonlóan - ismét öt góllal terhelte meg a PMFC hálóját.

 

Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 2700 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Simon K. (21.), illetve Vernes (48. - 11-esből)

sárga lap: Antón (47.), Tshibuabua (65.), Litauszki (76.), illetve Diarra (15.), Alcibiade (17.), Vernes (33.), Diaby (54.)

 

Újpest:

Balajcza - Antón, Mihajlovic, Ligot, Litauszki - Tshibuabua, Vasziljevics (Toricska (79.), Balogh B., Simon K. - Lázár B. (Sankovic 66.), Kabát

Honvéd:

Kemenes - Zsivanovics, Ignjatovics, Baráth., Alcibiade - Nagy G. (Diaby a szünetben), Diarra, Hidi - Vécsei, Vernes (Prosszer 70.), Holender (Mancini, 81.)

    

A hazai pályán április óta nyeretlen Újpest lendületes akciókkal kezdett az előző négy tétmérkőzését elvesztő Honvéd ellen és mezőnyfölénye a 21. percben érett góllá, amikor Simon kiugrott középen, és a kapust elfektetve a hálóba passzolt.

Szünet után hamar egyenlítettek a vendégek: Antón buktatta Vécseit a büntetőterületen belül, Vernes pedig a kapu közepébe lőtte a 11-est. A hátralévő időben kiegyenlített játék zajlott a pályán, és az eredmény már nem változott.

 

Eredmények:

DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 4-0

Videoton FC - PMFC-Matias 5-1

Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Mezőkövesd 2-6

Lombard Pápa Termál FC-Kaposvári Rákóczi 1-0

MVM Paks-Puskás Akadémia 4-1

Győri ETO FC-Ferencváros 1-2

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 0-1

 

Tabella:

 

Góllövőlista:

6 gólos:

Simon A. (Paks)

5 gólos:

Nikolics (Videoton)

2 gólos:

Kabát (Újpest), Koller (Pécs), Kulcsár (Debrecen), Pölöskei (MTK), Radó (Haladás), Tischler (Puskás Akadémia), Szakály (Debrecen)

1 gólos:

Ahjupera (Újpest), Alvarez (Videoton), Alves (Diósgyőr), Balajti (Mezőkövesd), Báló (Paks), Bese (MTK), Bognár (Mezőkövesd), Bódi (Debrecen), Bulajic (Kecskemét), Dombi (Debrecen), Eszlátyi (Pápa), Ferenczi (Debrecen), Forró (Kecskemét), Frőhlich (Pécs), Griffiths (Pápa), Holman (Ferencváros), Horváth Z. (Debrecen), Husic (Diósgyőr), Jenner (Ferencváros), Kink (Győr), Kleinheisler (Videoton), Korhut (Debrecen), Koszó (Kecskemét), Kovács G. (Paks), Ladányi (MTK), Leo (Kecskemét), Martinez (Győr), Melczer (Mezőkövesd), Menougong (Mezőkövesd), Mogyorósi (Kecskemét), Olasz (Mezőkövesd), Oussou (Kecskemét), Petrache (Kaposvár), Rajczi (Kecskemét), Sándor (Videoton), Sidibe (Debrecen), Simon K. (Újpest), Szalai (Mezőkövesd), Tisza (Diósgyőr), Tuijp (Ferencváros), Ugrai (Haladás), Valpoort (Ferencváros), Varga R. (Győr), Varga Sz. (MTK), Vaszicsku (Puskás Akadémia), Vernes (Honvéd), Vécsei (Honvéd),  Vinícius (Videoton), Volas (Debrecen), Vrucina (Kaposvár), Wolfe (Győr), Zsidai (Debrecen)

Öngól:

Babic (Kaposvár, a Pápa ellen)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,