Gól a 90. percben: a Wigan nyerte az FA Kupát

A Wigan a 90. percben szerzett góllal győzte le a sokkal esélyesebb Manchester Cityt az FA Kupa döntőjében.

 

Nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten a Wigan Athletic nyerte az FA Kupa idei sorozatát, mivel a szombati döntőben 1-0-ra legyőzte a lényegesen esélyesebb Manchester Cityt a londoni Wembley Stadionban, több mint 86 ezer néző előtt.

 

A győztes gólt a 90. percben fejesből, a 81. percben csereként pályára lépett Ben Watson szerezte. A Manchester City ekkor már emberhátrányban játszott, Pablo Zabaletát ugyanis a 84. percben kiállították.

 

A Wigannek a szombati volt története első FA Kupa-fináléja, s máris sikerrel járt. A Manchester a tizedik döntőjét játszotta, de nem tudta begyűjteni hatodik kupatrófeáját.

 

A két gárda egymás elleni mérlege a manchesteriek fölényét mutatta, Roberto Mancini együttese ugyanis az elmúlt hét, Wigan elleni meccsét megnyerte, méghozzá úgy, hogy még gólt sem kapott, miközben 13-at szerzett. Az Athletic a szombati diadalát megelőzően legutóbb csaknem öt éve győzte le a Cityt, mégpedig 2-1-re a bajnokságban.

 

A Wigant irányító Roberto Martínez a második spanyol tréner, aki megnyerte az FA Kupát. Ez korábban csak Rafael Beníteznek jött össze 2006-ban a Liverpoollal.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,