Girona - Athletic Bilbao: Kinek fájna az iksz!?

2019-03-29
A válogatott meccsek után ismét a klubfoci veszi át a főszerepet a labdarúgásban. A LaLiga 29. fordulóját már pénteken elkezdik, az Athletic a Gironához látogat.

Girona - Athletic Bilbao

Online sportfogadás tipp:  Döntetlen

Unibet odds: 2,95

Kezdés: péntek, 21:00

 

A 28. fordulót a katalán Girona a Leganés ellen 2-0-ás sikerrel zárta, amivel felugrott a 12. helyre. A 34 pont egyelőre a 12. helyhez elég, de nagyon sűrű a mezőny, kis túlzással a liga alsó fele mind a kiesés ellen küzd.

Stuaniék péntek este a Bilbaót fogadják, ha netán ikszelnek a baszkokkal, akkor előre nem lépnek ugyan a tabellán, de a 34 ponthoz hozzátesznek még egyet, ami hosszú távon jól jön majd. Ha nyernek, az lenne az igazi jackpot, de ahhoz kockáztatni kell, azt meg a Bilbao ellen nem feltétlenül éri meg. Az Athletic tavasszal egész jól játszik, és ha nem esik vissza a teljesítménye, az Európa Liga indulás is összejöhet.

A mi tippünk, hogy a csapatokon meg fog látszódni a kihagyás, a válogatott meccsek megtörték a csapatok lendületét. Ismét fel kell venni a ritmust, fel kell pörögni. Az iksz igazából egyik félnek sem igazán jó, de nem is igazán rossz eredmény. A Bilbao viszont igazi iksz-király, (csak a Valenciának van több remije, 28-ból 16, ami rekordgyanús) 28 meccséből 13-at adott döntetlenre. Nagyon kevés gólt lő (meccsenként egyet), és nem is igazán kap sokat, összesen 31-szer kapituláltak az Oroszlánok.

Ami a Gironát illeti, 10 döntetlennel a katalánok sem panaszkodhatnak. Granellék kinyílni nem fognak, hazai pálya ide-hazai pálya oda. Muniain és Inaki előtt nem szabad területet hagyni, és akkor az Athletic méregfogai ki vannak húzva. De mattolni is nehéz a Bilbaót, nagyon sűrű, stabil együttes, nem is játszik igazán szép meccseket.

A mi tippünk, hogy nem bír majd egymással a két együttes. Mióta a Girona feljutott, a két együttes mindhárom LaLigás találkozóját a hazai csapat nyerte, ennek ellenére mi a döntetlenre tippelünk. Egy langyosabb péntek esti meccset várunk viszonylag kevés helyzettel, ahol minimum 1-1 pontra mindkét csapat igényt tart, és ez érződni fog a meccsen.

Címkék: sportfogadás, tipp,