Giro d'Italia: Fabio Aru feltámadását várjuk

2018-05-24
Fabio Aru, a UAE kerekese a Giro végső győzelmére is esélyes volt. Múlt vasárnap viszont megrogyott, azon az etapon kapott 19 percet, így minden esély elszállt, hogy összetettben számára értékelhető helyen végezzen.

Giro d'Italia  - 18. szakasz

Aru vs. Ciccone (H2H)

Online sportfogadás tipp: Aru végez előrébb

Unibet odds: 1.50

 

Fabio Aru a csütörtöki, 18. szakaszt 31 perc hátránnyal várja, ami kegyetlenül sok. A jelenleg 10. Bennettől is 23 percre van, ergo, ha ismét érezné magában az erőt, és szeretne szökni, akkor engednék őt az összetettben elöl lévők. (Az összetettben jó helyen állók pozícióját nem veszélyezteti.)

Márpedig Aru vélhetően akar még villantani a hazai versenyén, egy-két szakaszgyőzelem még simán összejöhet, és akkor majd elmondhatja, hogy azért ennek a három hétnek is megvolt az értelme, tanulsága, és eredménye is.

Aru kedden az időfutamban ment egy brutálisan erős időt, derült égből villámcsapásként. Igazából semmi sem indokolta, hogy így odategye magát, de ennek a srácnak olyan szíve van ehhez a sporthoz, mint nagyon keveseknek. Sok időfutam specialistát tudott megverni, Kiryienka, Mullen vagy Campanerts is mögötte végeztek. Dumoulintől 15 másodperccel ment rosszabbat, Ami rendkívül sokat mond, Froome-tól két másodperccel maradt el.

Aru tudta, hogy nem fogja megnyerni az időfutamot, ennek ellenére 100%-ot adott ki magából, talán nem is nekünk nézőknek, hanem önmagának akart bizonyítani. Mivel az összetettben már nem pályázik komolyabb eredményre (erre nincs is sansz), így szerdán, egy sprintereknek tervezett szakaszon a biztonság kedvéért még összeszedett 6 perc hátrányt, hogy tutira elengedjék őt a szökéssel.

 

Szakaszokra megy rá az UAE csapata

Aru és a csapata tehát egyértelműen a szakaszgyőzelmekre hajt, három olyan etap van még, ahol a csapat nyerhet, mert az utolsó etap ismét a sprinterek terepe. Csütörtökön, pénteken és szombaton viszont nyerhet az UAE valamelyik kerekese.

Minden rosszban van valami jó, -tartja a mondás, ami most is igaz. Mivel összetettben ennek a csapatnak még mindig Aru a legjobbja összetettben, így tutira szökhet majd, aki akar. Márpedig simán elképzelhető, hogy szökik Polanc, Conti vagy Ulissi, esetleg felosztják egymás közt a hátra lévő szakaszokat, mikor ki próbálkozik. De simán lehet, hogy akár három UAE-s versenyző is benne lesz a szökészben, és akkor össze tudnak dolgozni elöl.

Márpedig ahogy említettük, Aru lehet gyengélkedett, de az időfutamon nem úgy nézett ki, hogy ne tért volna magához. Márpedig konok srác, óriási szívvel, és őt nem szabad leírni. Nekünk van egy olyan megérzésünk, hogy a hátra lévő három etapból (az utolsó szakaszt nem tekintve) Aru egyet behúz. Az unibet (is) Cicconét szánta Aru párjának H2H fogadásoknál, mi pedig úgy véljük, hogy a Bardiani csapatának kerekesénél Aru mindenképp jobb lesz. Ciccone valóban villantott párat, de az a harmadik hét, annak is a második fele, itt neki már aligha maradt energia-tartaléka, míg Aruban sok minden munkál, ő itt még komolyat akar villantani, és nem kizárt, hogy akár mindhárom hegyekkel tarkított etapon megpróbál valami nagyot alkotni. (A csütörtöki etapon a top3-as helyezése egyébként 4.00-es odds az unibeten, ezen is érdemes elgondolkodni)

Címkék: sportfogadás, tipp,