Getafe - Sevilla: Focinak indul, de rögbi lehet belőle

2020-02-23
A Getafe - Sevilla meccs a hétvége legkeményebb, legdurvább, legmocskosabb összecsapásának tűnik. Hogy valóban az lesz-e, délután kiderül

Getafe - Sevilla

LaLiga - 25. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Lesz piros lap

Unibet odds: 2.95

Kezdés:  2020.02.23. 18:30

 

Nem akármilyen összecsapásnak tűnik a Getafe-Sevilla mérkőzés. Két csapat, amely csütörtökön még az EL-ben játszott, most pedig kulcsfontosságú bajnokira készül. A Getafe a 3. a bajnokságban, és a BL-indulás kiharcolása a cél, pont ugyanaz, amit a Sevilla és Lopetegui is szeretne.

Amíg a Geta elég jó formában van, addig a Sevilla nincs. Lopetegui csapata épp ezért eléggé frusztrált, nagyon rég nyertek meccset az andalúzok. Legutóbb még január 25-én a Granadát verte otthon, idegenben viszont egészen 2019 decemberéig kell visszamenni.

Közben a Getafe 2020-ban is nagyon szépen gyűjtögeti a pontokat. Csak a Barca verte meg, így jogosan birtokolja a 3. helyet. Bordalás mester csapata a liga legkeményebb, legdurvább együttese, rengeteg lapot gyűjt a Getafe. Viszont eredményes a csapat, és amíg eredményes, ez a stílus aligha változik, legfeljebb még keményebb lesz a csapat.

Javier Estrada Fernandez vezeti a meccset, múlt szezonban kollégája, a szintén nagy lap-barát Mateu Lahoz vezette a Geta-Sevillát, és bizony nem hazudtolta meg magát, Kiosztott 9 sárgát, két pirosat, és biztos, ami biztos, két büntetőt is megítélt. Mozgalmas meccs volt, és abban bízunk, hogy a mostani is az lesz.

Estrada Fernandez játékvezető egyébként 'jó formában van', utolsó négy bajnokiján 9-4-9-7-8 volt a lapok száma, amit kiosztott.

A tét egyébként is óriási, ha a madridi csapat nyer, megszilárdítja helyét a dobogón, ha viszont a Sevilla nyer, maga mögé utasítja a Getafét. Mivel a spanyoloknál is az első 4 indulhat a jövő évi BL-ben, és a Real meg a Barca két helyet elvisz, így a maradék kettőért óriási a harc. A Geta és a Sevilla mellett pályázik rá az Atletico, a Sociedad, a Villarreal és a Valencia is. Szóval nagyon nem mindegy, ezeket a 'hat-pontos' meccseket melyik csapat nyeri. Nagy harc lesz a pályán, Estrada Fernandez pedig felkötheti a gatyát, mert ezt a 90 percet nem lesz könnyű úgy levezetni, hogy mindkét csapat 11-11 játékossal fejezze be a találkozót. Ráadásul a nagy tét mellett a fáradtság is faktor lesz, sok elkésett szerelés, összeszólalkozás, reklamálás, lesz itt minden, szinte kizárt, hogy ezen a meccsen valaki ne kapjon piros lapot.

Címkék: sportfogadás, tipp,