Getafe - Osasuna: Lahoz még utoljára

2023-05-28
Mateu Lahoz az idény végén visszavonul a játékvezetéstől. Így ismét nagyító alatt a liga talán legkarakteresebb sporijának aktuális -talán utolsó- meccse.

Getafe - Osasuna

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 7,5 felett

Unibet odds: 3.60

Kezdés: 2023.05.28. 19:00

 

A sporik között úgy szerte a világon akad pár karakteres játékvezető, aki megosztó. Mateu Lahoz ilyen. A szezon végén elméletileg visszavonul, bár még csöppet sem számít öregnek. Így döntött, de itt a szezon végén még aktív, hisz pl. sorra kapja a találkozókat.

Lahoz a szélsőségek embere, ő eléggé fura egy spori, hol simán kioszt 8-10 lapot, vagy még ennél is többet, hol pedig megmakacsolja magát, aztán tényleg semmire sem ad lapot, még arra sem, amire kéne. Így volt ez legutóbb is, ahol minimum 3-4 simán sárgát érő foultot engedett el a Celta-Gironán. Előtte az igencsak fontos Osasuna-Almeria találkozót is lap nélkül hozta le Lahoz (szójátéknak sem rossz)

Utolsó hat találkozóját vizsgálva igaz, hogy maximum 3 lapig jutott. De ilyen az igazi Lahoz? Ez az igazi arca? Egy fenét, már elnézést. Lahozról az fog bennünk megmaradni, hogy rengeteg lapot szórt szét, az, hogy így karrierje végén pár meccsen semmire sem ad lapot, csak magából csinál még nagyobb bohócot.

Lesz még egy forduló ez után, a záró kör, és fogalmunk sincs, hogy adnak-e neki még találkozót. Vélhetően igen, de az is a pakliban van, hogy ezzel itt vége. Márpedig az igazán stílusos az lenne, ha még egyszer, utoljára, függetlenül attól, hogy lesz-e még meccse, úgy igazán kiszakad nála a lapzsák, és kioszt vagy 10-15 lapot.

A meccs az jó alap, mert elég vad csapat mindkettő. Tét is van, hisz az Osasuna a nemzetközi kupaindulásért küzd (már ha küzd...), viszont a Getafe meg a bennmaradásért. Szóval van tét mindkét oldalon, de főleg a hazai oldalon.

Az előző meccse a két együttesnek nem volt túl szelíd, röpködtek a lapok. Született 13 büntetőpont, két piros lap is előkerült, pályán kívüli kártya is volt. Kevés gólos találkozónak tűnik, eleve fizikális csapatok. Ünal térde elszállt az előző meccsen, így ő aligha lesz, míg a másik oldalon Budimir nem játszhat. Jó hír viszont Avila játéka, ha ő játszik, szinte biztosan kap lapot.

Jó kérdés tehát, Lahoz megint lehozza-e lap nélkül ez a nem akármilyen összecsapást, vagy most előjön az IGAZI Lahoz, az a spori, akit pont azért szeretünk, ha megőrül, még a levegővételért is lapot mutat fel. Ezt az énjét rég láttuk, de pl. a barcelonai derbin azért mutatott nekünk ezt azt.

Címkék: sportfogadás, tipp,