Getafe - Bilbao: Csontzenét akarunk hallani!

2020-11-29
A spanyol foci általában az ötletességről szól, a szép megoldásokról, labdatatásról, sok körömpasszról. Viszont vannak kivételek, melyek nem ezen elvek alapján játszanak, mint a Geta és a Bilbao.

Getafe - Bilbao

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp:  Büntetőlapok száma 6,5 felett

Unibet odds: 2.07

Kezdés: 2020.11.29. 16:15

 

Mikor Mario Melero megtudta, hogy a Geta-Bilbao meccsre kell majd utazni, és levezetni azt, egyből tudta, hogy nem ez lesz élete legunalmasabb hétvégéje.

A Getafe és a Bilbao erőfocit játszik, vagy nevezhetjük célfocinak is, de inkább az előbbi a helytálló kifejezés. Keresik, és élvezik a kontaktokat, rengeteg az ütközés, szóval nem labdabirtoklásra, hanem épp rombolásra építő csapatok ezek. A támadójáték pedig leginkább egy fázisú, labdaszerzés után egyből, lehetőleg 2-3 húzásból lövőhelyzetet kialakítani, és kapura lőni.

Mindkét csapat védekezése kiváló, top3-ban van az engedett lövéseket illetően. A Getafe átlagban 9.3 lövést enged, a Bilbao 6.2-őt! A Bilbao ezt sok futással hozza össze, területet zár, a Geta pedig az egy-egy elleni párharcokkal éri el, hogy az ellenfelek ne jussanak el a kapuig. Szóval amíg Bordalásék szó szerint meg akarják törni az ellenfelet, addig a Bilbao szimplán behúzódik 9 emberrel a saját kapuja elé, ahogy mondani szokás, leparkolja a buszt. Ezt megteszi hazai pályán is szívbaj nélkül, aztán leginkább Inaki elé próbálják lökni a bogyót, kezdjen vele valamit elöl.

A Bilbao a 10. helyen áll, a Geta csak a 12. pozícióban várja a vasárnapi meccset. Az Athletic még nem játszott döntetlent, amire most komoly sansz mutatkozik, de simán lehet, hogy itt a gólt szerző csapat megnyeri a találkozót. Igazi háromesélyes meccs, sokkal inkább éri meg a gólok felé indulni, vagy a lapokra menni. Góloknál az 'under' lehet a nyerő, kevés gólt várunk, de nem csak mi. A 2.5 gól alatt opció 1.36-tal fizet, ilyen alacsony szorzó a LaLigában szökőévente látni a 2,5 gól alatt tippre.

Ami viszont a lapokat illeti, na abból lehet egy nagyobb kosárral. amikor Melero a Getafének vezet, akkor rendre megszalad a keze, de nem véletlen. Ha az utolsó 5 alkalmat nézzük, így alakultak a lapszámok:

9-10-4-11-9

Azt látjuk, hogy színes meccsek voltak ezek, röpködtek a sárga, és sokszor a piros lapok. Melero valószínűleg most is hozza a formáját, ahogy a csapatok is. Érdekesség, hogy ez a spori szinte mindig ad lapot az éppen kezdő Geta-támadónak. Akár Mata, akár Ünal, esetleg Angel kezd, Melerónál szinte biztos a sárga. De látjuk a számokból, hogy nem szokta magát visszafogni Melero, egyedül az a 4-sárga lapos Alavés ellleni találkozó volt a kivétel, amúgy 9 büntetőlap-szám rendre összejött. Mi egy óvatosabb 6,5-ös line-t választottunk a lapokat illetően, és egyértelműen az overt húzzuk be.

Szóval a mi tippünk, hogy minimum 7 sárgát látunk, vagy 5 is, ha jön mellé a piros, amit egyébként szintén nem zárhatunk ki. Melero utolsó 7 Getafének vezetett meccsén 5 volt olyan, ahol adott piros lapot. Négyszer a Getának, egyszer pedig az ellenfélnek.

Címkék: sportfogadás, tipp,