Gera keresztszalag-szakadást szenvedett, vége a szezonjának

2013-01-08 FRISSÍTVE!
Gera Zoltán számára véget ért a szezon, a magyar válogatott és az angol West Bromwich Albion labdarúgója ugyanis keresztszalag-szakadást szenvedett, és legalább féléves kihagyás vár rá.

 

A 33 éves támadó szombaton, klubcsapatának a Queens Park Rangers elleni - 1-1-re végződött - FA Kupa-mérkőzésén vált harcképtelenné a 21. percben, Park Dzsi Szung belépője nyomán, és le kellett cserélni. Ráadásul ugyanaz a térde sérült meg, melyet korábban már kellett műteni keresztszalag-szakadás miatt. Ezúttal a vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a szakadás mellett porcleválás is van a térdében.

 

A magyar szövetség kedden honlapján azt közölte, hogy a válogatott csapatkapitánya személyesen tájékoztatta Egervári Sándor szövetségi kapitányt a sérüléséről. Azt ugyanakkor még nem tudta megmondani, hogy a szükséges operációra hol és mikor kerül sor.

 

A bajnokság hetedik helyén álló WBA közleménye szerint a játékos 6-9 hónapra dőlt ki, és a beavatkozást jövő héten végzik el. Steve Clarke vezetőedző szomorúan nyilatkozott:

 

"Lesújtott a hír. Zoltán fantasztikus fickó és profi játékos, köszönetet mondok neki a szezonbeli teljesítményéért, nagyszerűen játszott."

A tréner kifejtette, hogy a klub mindenben támogatja a magyar légiós rehabilitációját, aki egyszer már bebizonyította, hogy képes visszatérni ilyen súlyos sérülés után is. Clarke hozzáfűzte: nincs kétsége afelől, hogy ismét így történik majd.

 

A WBA-ben az idény során 18 meccsen négyszer eredményes Gera így nem csupán az angol bajnoki szezon második felét, de a magyar válogatott márciusi, két sorsdöntő világbajnoki selejtezőjét is kihagyja a románok és a törökök ellen.

A magyar futballista 2011 novemberében olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy a szezon hátralévő részében nem játszhatott, s csak tavaly augusztusban térhetett vissza a pályára.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,