Galatasaray - Real Madrid: Botladozó balettozók

2019-10-22
A többek között Fehér Balett becenéven is ismert Real Madrid nem játszik 'űrfocit'. Hétvégén a Mallorca is megverte Zidane csapatát, a török Galata is jogosan reménykedik a pontszerzésben

Galatasaray - Real Madrid

 

Online sportfogadás tipp: Galatasaray kaput eltaláló lövései 2,5 felett

Unibet odds: 1,50

Kezdés:  2019.10.22.  21:00

 

Fura a Real Madrid helyzete, hisz a 2. helyen áll a bajnokságban, mégis olyan érzésünk lehet, hogy kisebb krízist él meg a csapat. A BL-ben a különösen rezeg a léc, a PSG elleni 3-0-ás zakót a Bruges elleni 2-2 követte. Arra a Bruges elleni meccsre biztos emlékszünk, komédiába illő gólokat 'lőtt' vagy inkább írjuk úgy, szerzett a belga együttes.

Bajnokin sincs csillogás, a Granada ellen nyertek a fővárosiak, de két gólt azért benyeltek, a Mallorca elleni idegenbeli meccsen viszont gólt és pontot sem sikerült szerezni.

Zidane helyére már keresik az utódot a pletykák szerint. Tény, a 2. Zizou-éra eddig nem emlékeztet az elsőre, ami nem véletlen, hisz nincs már Ronaldo. Jó csapat a Real Madrid, de sokkal kevésbé egységes, minden meccsen vannak alulteljesítők, leginkább az egyéni képességek azok, amelyek gólt hoznak. Nem annyira acélos most csapatként a Blancók társasága, és azt sem érezni, hogy mindenki beáll Zizou mögé, és itt nem csak Bale-t kell megemlíteni.

Ami a Galatasarayt illeti, ugyanúgy 1 pontja van a BL-ben, mint a Madridnak. Iksz a Bruges ellen, zakó a PSG ellen. Akár ki-ki meccs is lehetne, ha itt nyerne a Galatasaray (nem elképzelhetetlen), akkor a Blancók 3 kör után 1 ponttal állnának. Na, azon aligha tudnának mosolyogni Madridban, maximum kínjukban.

Az biztos, hogy a török együttes nekiront a Madridnak. A szurkolók a csapat mögött, a Real pedig most nem az a sérthetetlen együttes, mint a Ronaldó-érában. A Mallorca sem játszott extrát, lőtt egy korai gólt, és kibekkelte a maradék 83 percet. Jovic egyelőre teljesen haszontalan, idegen test a csapatban, azon sem kéne meglepődni, ha már télen repülne. Nem igazán acélos a középpálya, így bőven elég volt a Mallorcától, hogy kemény melóval, sok futással megöljék Iscóék játékát.

A mi tippünk, hogy a hazai csapat minimum 3-szor eltalálja a kaput. Tény, hogy a PSG és a Bruges elleni találkozókon is kevés lövéssel operált a Galata, de a továbbjutáshoz előbb-utóbb meccseket kell nyerni. A Bruges ellen már elszórt két pontot a török együttes, így otthon többet nem nagyon lehet elhulllajtani. A Galata megy még Párizsba, megy Madridba, szóval ezt a hazai meccset, meg a Bruges ellenit mindenképp nyerni kell. Az is egyértelmű, hogy a Madridnak is el kell kezdeni nyerni. Szóval nem lesz rossz meccs, Orsatónak észnél kell majd lenni, mert könnyen elszakadhat a cérna egy-két játékosnál. Egyértelmű, hogy a lapokat is lehet overezni, Orsato egyébként is jó barátja a lapoknak.

A Realt sok Galata-játékos ismeri korábbról, Mor, Mariano, Feghouli, Falcao, N'Zonzi és Andone is rendelkezik LaLiga tapasztalattal. Zidane dolgát nehezítik a sérülések, Asensio és Lucas sérült, nem bevethető Bale sem, Modric is lesérült, Kroos sem egészséges, szóval a középpályán akadnak bajok. A hétvégén alkalmazott két-csatáros játék nagyon nem jött be, szóval vannak gondok, így tényleg nem kizárt, hogy a Mallorcához hasonlóan a Galata is taccsra teszi a Királyiakat.

Meglepő lenne a hazai siker, de az nem, hogy legalább három kaput eltaláló lövést összehoznak a törökök. Az már más kérdés, hogy a Galata legutóbbi BL-kezdőjében egy török játékos sem kezdett, csupa légióssal állt fel a Galatasaray.

Címkék: sportfogadás, tipp,