Fulham - West Ham: Gyenge a párosítás, de a tippünk erős

2018-12-15
A Fulham csapata sereghajtó a Premiershipben, ipari mennyiségben nyeli a gólokat. A West Hamnél több támadó marad távol a meccstől sérülés miatt, de a Kalapácsosok is szívesen elkalapálnák a londoni riválist.

Fulham - West Ham

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1,53

Kezdés: szombat, 18:30

 

Kiemelt időpontot kapott a 17. fordulóból a Fulham-West Ham londoni derbi. Ennek különösebb oka nincs, de így legalább biztosan kap egy kis figyelmet ez a találkozó.

A Fulham nem is olyan rég cserélt edzőt, Jokanovic ment, Ranieri jött. Egyelőre az olasz mester azért nem debütált rosszul, mert ugyan 4 meccsen mindössze 4 pont jött a konyhára, de a négy meccsből az egyik a Stamford Bridge-en volt a Chelsea ellen, másik az Old Traffordon a Man. United ellen. Viszont Ranieri debütáló meccsén a csapat 3-2-re verte a Southamptont, majd legutóbb szintén otthon 1-1-et játszott a Leicester Cityvel.

Ranieri tehát eddig az olyan meccseken, ahol volt esély a pontszerzésre, pontot is szerzett. Ez a WHU elleni találkozó is ilyen, méghozzá nagyon is. A Kalapácsosok közül több ász hiányzik, leginkább Yarmolenko és Arnautovic kiesés okozhat gondot. De nincs Wilshere, C. Sanchez, Ried és Lanzini sem. Hazai oldalon jobb a helyzet, Anguissa eltiltott Marchand pedig sérült, de talán két ember pótlása nem kéne, hogy gondot okozzon.

A hazai csapat 4-2-3-1-et játszik a WHU klasszikus 4-4-2-őt. Ranierinek ott van Mitrovic, az igazi erőcsatár, az ék, amely belehasít a vendég védelembe, és helyet csinál a második hullámban érkezőknek. Leginkább Schürrlének, ha góllövés, akkor Mitrovic mellett még a német említhető, a többiek azért ritkán szólnak hozzá a meccsekhez ilyen szempontból. A WHU-nál Yarmolenko és Arnautovic hiányában a felépülő Carrol, és a rutinos Chicarito lesz a két támadó. Jól kiegészítik egymást, Carrol leginkább erőből dolgozik, magas, jól fejelő támadó, míg Chicarito inkább az ész embere. Szóval nem olyan rossz páros ez, Carrol sokszor kikaparhatja a gesztenyét a mexikói csatártársának, aki igazi lesipuskás támadó, mindig jókor van jó helyen. Van egy melós középpálya és egy melós védelem a két csatár mögött, nem a legvirtuózabb csapat a West Ham Zabaletával vagy Noble-lel, de jó kis angol stílusú darálós csapat ez, amely lazán okozhat gondot a hazai védekezésben.

A Fulham egyébként is pocsék védekezéssel bír, ahonnan még Marchand ki is dőlt, simán van sansz a gólszerzésre a vendégeknél.  Nagyon ritka, hogy a Fulham kapott gól nélkül lehoz egy bajnokit, ebben az idényben konkrétan még egyszer sem fordult elő, pedig már a 17 kör jön. Két győzelme van, de akkor is 2-2 gólt kapott. A védelem Ranieri érkezésével sem lett jobb, szóval a kapott gól szinte garantált, de valószínű, hogy otthon lőni is fognak legalább egyet Mitrovicék.

Az utolsó 5 Fulham-WHU bajnokin rendre mindkét csapat betalált, valószínű, hogy ez a sorozat nem most fog megszakadni.

Címkék: sportfogadás, tipp,