Frankel a Champion Stakes bajnoka

Egy igazi bajnok búcsúja
Frankel veretlenül vonulhat vissza, miután ma, ugyan nem teljesen drámamentesen, de megnyerte az Ascoton rendezett Champion Stakes-t.

 

Frankel egy pillanatig ráijesztett rajongóira, és már-már beigazolódni látszott, hogy nem lesz olyan könnyű ez a végső győzelem, mint az eddigiek. Szokatlanul lassan kezdett ugyanis a csodaparipa, és a szokásosnál jobban meg kellett dolgoznia azért, hogy legyőzze a francia Cirrus Des Aigles-t. 

 

A 32 ezres tömeg tapintható feszültsége ellenére Frankel nyugodt volt a rajt előtt, sőt talán túlságosan is nyugodtan startolt a kapu felcsapódása után. A Frankel pacemaker-e, Bullet Train nyergében ülő Ian Morgan a futam első részét azzal töltötte, hogy azt keresgélte, hogy hova tűnt lova istállótársa. Eközben Frankel francia kihívója, Cirrus Des Aigles a mezőny első felében helyezkedett, és a célegyenesre fordulva még jócskán vezetett Frankel előtt.

Ekkor Frankel negyedik volt, és zsokéjának, Tom Queally-nak igencsak űznie kellett, hogy biztosra vehesse, hogy be tudja fogni Cirrus Des Aiglest az utolsó furlongon - olyannyira, hogy még a pálcáját is használnia kellett. A befutóra azonban már világosan Frankel állt az élen, és ugyan nem a szokásos 4-5 hosszal, csak kettővel, de megverte Cirrus-t. Harmadikként Nathaniel érkezett. 

 

„Nem nagyon tetszett neki a talaj, de nagyon nyugodt volt. Jobb formában van, mint valaha. Jobb, mint bárki, akit eddig láttam. Meglepne, ha valaha is jobb lenne nála valaki.” - nyilatkozta a futam után Frankel trénere, Sir Henry Cecil.

 

Minden idők egyik legnagyszerűbb lova most, 14 futam és 14 győzelem után búcsút mond a versenypályáknak, és ezentúl fedezőménként fog állni Newmarket-ben. Szép nyugdíjas éveket, Frankel! 

Tudj meg mindent Frankelről, a világ legmagasabbra értékelt versenylováról legújabb cikkünkből.

  

Címkék: lóverseny,