Franciaország - Izland: Zsinórban hetedszer lőhet gólt Izland a Les Bleus ellen

2018-10-11
Franciaország jövő kedden a Nemzetek Ligája sorozatban Németországot fogadja. Erre az Izland elleni felkészülési mérkőzésre valószínűleg nem annyira koncentrál a Les Bleus, amit a kisebb gödörben lévő Izland kihasználhat.

Franciaország - Izland

Felkészülési mérkőzés - Valenciennes

Online sportfogadás tipp: Izland góljai 0,5 felett

Unibet odds: 2,08

Kezdés: 2018.10.11. 21:00

 

Guingamp városában fogadja Izlandot a világbajnok Franciaország. Igazi felkészülési meccs lesz ez, ami a gallok várható kezdőjén is látszik. Deschamps mester valószínűleg nem azt a 11-et küldi pályára, melyet majd a németek ellen szeretne.

Hamren, Izland szövetségi kapitánya is hívott be újoncokat a keretbe, de hogy kik lépnek majd pályára, azt csak megtippelni lehet. Valószínű, hogy Hamren azért nem annyira forgatja fel csapatát, hisz nem akar megkockáztatni egy nagy pofont, mint a Svájc elleni 6-0. Egyébként Izlandnak a NL-ben két csúfos veresége van, így valószínűleg már azokat a találkozókat is felkészülési meccsként használják fel.

Várható kezdőcsapatok:

Franciaország: Areola; Sidibe, Varane, Zouma, Digne; Ndombele, N’Zonzi; Mbappe, Thauvin, Lemar; Giroud
Izland: Halldorsson; Saevarsson, R. Sigurdsson, Ingason, Magnusson; B. Gudmundsson, Sigurjonsson, Hallfredsson, Bjarnason; G. Sigurdsson; Finnbogason

Ha megnézzük a Les Bleus védelmét, akkor látjuk, hogy nem ez az ideális négyes. Nem is lehet, hisz Umtiti sérült, de vélhetően a két szélső bekk személye is változik majd a németek elleni keddi kezdőben. Ndombele is lehetőséget kaphat, szóval az tényleg látszik, hogy például egy Griezmannt nem akar Deschamps pályára küldeni, maximum percekre.

Izland viszont elég erős kezdővel áll oda a meccshez, leszámítva azokat, akik sérülés miatt maradnak távol. A Svájc és Belgium elleni két zakó után szeretnének a szigetlakók egy olyan meccset játszani, amely után nem lógó orral vonulnak le a pályáról. Sigurdsson nem élete formáját futja, de a válogatottban azért kaphat új impulzusokat. Finnbogasson az FCA-ban nagyon jól teljesít, de igazából ismerhetjük Izlandot, náluk egy bedobás is gólhelyzetnek számít.

 

Beszédes egymás elleni meccsek

A két válogatott 1990 óta hatszor találkozott. Emlékezhetünk, ott a '90-es évek elején azért Izland sokkal gyengébb volt. Még később is, amikor talán egyedül Eidur Gudjohnsent ismertük, mint profi Izlandi focista. Aztán szép lassan a szigetország válogatottja eljutott Eb-re és a vb-re is, de a 90-es években azért Izland ellen minden valamire való csapat tutira ment.

Ehhez képest már ott a 90-es évek elején is lőtt gólt Izland a galloknak. Eb-selejtezőkön 3-1-re és 2-1-re nyert Franciaország, aztán 1998-ban és 1999-ben szintén Eb-selejtezőn 1-1-et és 3-2-őt játszottak. Jópár évvel később 2012-ben felkészülési meccsen Valenciennes-ben is 3-2-es végeredmény született. Aztán a legközelebbi találkozójukra talán már minden focibarát emlékszik. A 2016-os franciaországi Eb-n is összefutottak, és játszottak egy 5-2-őt. A félidei 4-0 után a győztes kiléte nem volt kérdés, de Izland azért két góllal jelezte, hogy a pályán van.

Ha ez a két csapat találkozik, ott sanszos a gólváltás. Sőt, ha megnézzük, az utolsó 3 találkozón Izland mindig kétszer köszönt be a galloknak. Ez ellen az összeszokatlan francia védelem ellen tényleg akár egy bedobás után is lehet olyan kavarodás, egy röviden a hosszúra csúsztatott labda, amit Izland gólra válthat. Ráadásul talán azzal sem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy ezen a találkozón Izland lesz a motiváltabb. Tény, hogy a szigetlakók is játszanak majd NL-meccset, de a világbajnok ellen biztosan szeretnék megmutatni azt az arcukat, melyek az elmúlt években megkedvelt a világ.

Lehet, hogy Mbappéék nyernek, sőt szinte biztos, de a mi tippünk az, hogy Izland megint gólt fog szerezni a Les Bleus ellen, amire az unibet fogadóirodánál 2,08-as odds-szal fogadhatunk.

Címkék: sportfogadás, tipp,