Franciaország - Hollandia: Hazai pályán a világbajnok

2018-09-09
Franciaország először játszik hazai pályán a vb-győzelmét követően. Ellenfele az a Hollandia, amely lecsúszott a vb-ről, így alighanem éhes a sikerre.

Franciaország - Hollandia

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 felett

Unibet odds: 1.83

Kezdés: vasárnap, 20:45

 

A francia és holland srácoknak úgymond szerencséjük van, hogy már vasárnap letudják a kötelezettséget a válogatottnál, és hétfőn már a klubcsapatukkal dolgozhatnak. Addig is este itt van ez a meccs, amit vélhetően mindkét csapat meg akar nyerni.

Franciaország friss világbajnokként Németország ellen egy langyos 0-0-lal melegített az NL-ben, de otthon nem teheti meg, hogy alibizik. Deschamps mester erős csapatot küld pályára, hisz vélhetően Areola előtt Umtiti és Varene, széleken Pavard és Mendy játszik. Középen Pogba és Kanté, mellettük Matuidi és Mbappé. Elöl Giroud és Grizmamm, erősebb csapatot nem nagyon lehet összerakni.

A narancsosoknál Sneijder csütörtökön visszavonult, így tovább tart a fiatalítás. Koeman mester a Peru elleni felkészülési meccsen is támadó felfogású együttest küldött pályára, ami ma sem lesz másként. 3-4-3-at vállal majd fel idegenben Hollandia, és ha ez valóban így lesz, akkor aligha unatkozunk majd. Cilessen előtt természetesen van Dijk lesz az omega, aki tartást ad hátul a védelemnek. Ha minden igaz, Blind és Ligt segítik őt, na meg Janmaat és van Aanholt. De, ha megnézzük, hogy még Vijnaldum és Strootman is befér valószínűleg a középpályára, azért nehezen lehet támadó felfogásúnak nevezni a hollandokat a 3-4-3-as felállás ellenére. Elöl Depay, Kluivet és Babel, három gyors spíler, akik kontrákból lehetnek igazán veszélyesek.

A hollandoknak egyébként az is bökheti a csőrét, hogy legutóbb a franciák jól elkalapálták őket (4-0) vb-selejtezőn, de talán még jobban fájt, hogy holland földön is a Les Bleus nyerte a két együttes találkozóját (0-1). Előtte még 2014-ben és 2016-ban is megverte Franciaország Hollandiát (2-0 és 3-2), szóval a közelmúlt alapján ez a párharc lefutottnak tűnik. Viszont az is tény, hogy Hollandia éhesebb lehet a sikerre, ezért is bízunk abban, hogy igazi adok-kapok meccset játszik este a két együttes. 

* Ami pedig még jó tipp lehet, az a büntetőlapok száma 2.5 felett opció 1.32-es odds-ért. Nem nagy szorzó, de akkor is lazán jöhet, ha nem lesz durva meccs. Eleve jó hír, hogy spanyol játékvezetőt delegált az UEFA, Undiano Mallenco pedig többször lesz olyan helyzetben, amikor lapokkal kell fegyelmezni. Mindkét együttes tele van gyors játékossal, akik ha megtolják a labdát, az ellenfélnek egyszerűen nem marad más lehetősége, mint visszarántani, megakasztani, ami bár nem nagy foult, de a szabálykönyv szerint lapot ér.

Címkék: sportfogadás, tipp,