Francia játékosé az Euromillions 40 milliárdja

2013-04-04
Franciaországra figyel a lottóvilág, hogy vajon nyilvánosság elé lép-e a francia Euromillions nyertes.

  

Noha a szomszédos Egyesült Királyságban bevett szokás, hogy a legtöbb nyertes az egész világ előtt megünnepli nyereményét, ugyanez Franciaországban ritkán esik meg. A francia lottónyertesek minden 500.000 euró feletti nyereménynél automatikusan befektetési és életvezetési tanácsadáson vesznek részt, ahol felkészítik őket a nagy "sokkra", amit a nyeremény jelent, és természetesen útmutatást kapnak ahhoz, hogy hogyan gazdálkozzanak a felfoghatatlan mennyiségű pénzzel, amit nyertek. Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy ritkán tudjuk meg, ki nyert a lottón.

 

Az biztos, hogy az sorrendben az ötödik legnagyobb francia nyeremény a mostani, tavaly novemberben "állították fel" a rekordot 169.8 millió euróval, a szerencsés neve ekkor is titok maradt.

 

Ugyanakkor egy Graignamanagh nevű ír kisvárosban az egyik 5+1-es szelvény tulajdonosáért izgulnak.Ebből összesen 5 db esett, egyenként 571.697 font, vagyis nagyjából 200 millió forintot érnek. 

Ebben a kisvárosban ritkán nyernek ilyen nagy összeget, és akkor is rossz vége van. Legutóbb 2009 májusában történt ilyen nagy esemény, akkor 1 millió fontot tehetett volna zsebre valaki, de sajnos nem jelentkezett a pénzért.

A mostani szelvényt, ami majdnem megütötte a főnyereményt Irene Kinsella főutcai boltjában vásárolták múlt pénteken.

 

 

"Csak páran játszottak aznap gépi számokkal - emlékszik vissza a boltocska tulajdonosa, - és nagyon izgatottak vagyunk, hogy ki lehet az, vajon helyi-e az illető. Eddig még nem jelentkezett a nyereményéért."

 A boltocskában vásárolt szelvények közül a rekorder eddig egy 100.000 fontos nyereményt elérő volt, leszámítva persze az egymilliósat, amiért nem jelentkeztek.