Fővárosi rangadó a Hungária körúton

2013-03-28
Az MTK és a Honvéd összecsapása révén hazai mércével mérve rangadó is helyet kap az OTP Bank Liga péntektől vasárnapig tartó 21. fordulójának programjában.

  

A szombati fővárosi meccsen a tabellán második házigazda, eddig 35 pontot gyűjtött kék-fehéreknek azért is kellene a győzelem, hogy tartsák, vagy számukra szerencsés esetben csökkentsék a "követési távolságot" a 44 ponttal listavezető Győrrel szemben, míg a jelenleg hatodik Honvédnak dobogós reményei megőrzése végett lenne szükséges ponto(ka)t rabolnia a Hungária körúton. 

 

A Győr a fordulót záró vasárnapi meccsen jóllehet otthon lép pályára a gárda, ám az acélos középcsapatnak tekinthető Diósgyőr megnehezítheti a dolgát. 

 

A címvédő és 32 pontjával harmadik Debrecen ugyancsak vasárnap játszik, ráadásul odahaza, így komoly fegyvertény lenne az alsóházban található Újpest részéről még a döntetlen kicsikarása is. A negyedik helyezett, ugyancsak 32 pontos Videoton a pénteki második mérkőzésen a sereghajtó Siófokot fogadja, s aligha kétséges az összecsapás kimenetele. Hasonlóképpen "országos egyes" az FTC-Eger mérkőzés, még ha az átépítésre váró Üllői úti saját pálya, az Albert Stadion helyett immár a Puskás Stadionban játszik is a tabellán ötödik zöld-fehér együttes a Siófokhoz hasonlatosan "stabil" kiesőjelölt riválisával. A közelmúltban a fővárosi csapat kétszer is legyőzte az Egert a Ligakupa elődöntőjében.

 

A további párokban egymáshoz közel álló - alapvetően az alsó régióhoz tartozó - csapatok találkoznak, s meglehet, alapvetően a hazai pálya előnye dönt a Paks-Szombathely, a Kecskemét-Pécs és a pénteki nyitányt jelentő Kaposvár-Pápa mérkőzéseken egyaránt.

 

A program lebonyolítását ugyanakkor megakadályozhatja, ha egy-egy helyszínen az e heti nagy havazás nyomán nem sikerül játékra alkalmassá tenni a pályát. 

 

A havazás miatt elmaradt 20. fordulót áprilisban pótolják.

 

A 21. forduló programja:

    péntek:

Kaposvári Rákóczi-Lombard Pápa Termál FC 17.00, v.: Andó-Szabó

Videoton FC-FGSZ Siófok 19.00, v.: Vad II.

    szombat:

MTK Budapest-Budapest Honvéd 14.00, v.: Szabó

MVM Paks-Szombathelyi Haladás 15.00, v.: Kassai

Kecskeméti TE Phoenix Mecano - PMFC-Matias 16.00, v.: Veizer

Ferencváros-Eger 18.30, v.: Iványi

    vasárnap:

DVSC-TEVA - Újpest FC 16.30, v: Bognár

Győri ETO FC-Diósgyőri VTK 18.30, v.: Solymosi

 

A tabella:

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: labdarúgás,