Formula 1: A betegeskedő Ferrarik ellen fogadunk

2019-07-28
Az szombati időmérő edzésen mindkét Ferrari megbetegedett, jó kérdés, hogy vasárnapra sikerül-e őket versenyre képes állapotba hozni.

F1 -  German GP /Hockenheim/

Online sportfogadás tipp:  Rangsorolásra kerül mindkét Ferrari? NEM

Unibet odds: 3.10

Kezdés:  2019.07.28. 15:10

 

A Német Nagydíj nem tűnik igazán izgalmasnak, mert valószínűleg a Mercedes nyer. Az is valószínű, hogy Hamilton lesz az első, de ha nem, akkor Bottas. A brit 4 tizeddel ment jobb kört a Q3-ban, mint Max Verstappen, nem akármilyen erőfölény. De a két RB ott van a 2 és 3 helyen, szóval jól mentek Gaslyék is. Viszont a két Ferrari csúnyán megbetegedett.

Vettel a 20. helyről indul (vagy a boxutcából) ilyen szempontból lényegtelen. Az autója nem tudott mért kört teljesíteni, nem volt motorerő, a turbóba levegő jutott, és bár gyors szerelésbe kezdtek a Ferrari emberei, azért ez sokkal nagyobb probléma volt, hogy 1-2 perc alatt orvosolni lehessen. Így Seb a mezőny végéről indul, pontszerző, akár top6-os, kis mákkal dobogós is lehet. Viszont ez nagyon az ideális eset, az is lehet, hogy a frusztráció ismét a kiesését jelenti.

Leclerc járt már így, amikor Monacóban elrontották a kvalifikációt, és a 16. helyről indult. Akkor ő volt a hazai versenyző, és a 16. helyről minél hamarabb előrébb akart jönni, de balesetbe keveredett, és feladta a versenyt. Most Vettel van otthon, és alighanem ő is minél hamarabb előrébb szeretne jönni. Így pedig megnő az esélye, hogy összekoccan valakivel, minél több akció, annál nagyobb a sansz a kiesésre.

De ha már Leclerc, neki sem volt jó kvalija. Charles-nak az autójában az üzemanyagrendszerrel volt problémája, ami megint csak aggodalomra adhat okot. Egyelőre úgy tűnik, nem kellett komolyabb babrálni Leclerc autóján, így a 10. helyről indulhat, mert az is a pakliban volt, hogy ezt-azt cserélni kell, és akkor Vettellel együtt a mezőny végéről indulnak.

Szóval ez nem a Ferrari idénye, ez a hockenheimi meg nem a Ferrari versenye. Szokatlanul nagy páratartalom, és eső is lehetséges, szóval nem kizárt, hogy látunk végre egy sokáig emlékezetes futamot. A tippünk pedig, hogy a Ferrarik vesszőfutása folytatódik, és nem teljesíti a mindkét pilóta a versenyt. Vagy Vettel, vagy Leclerc idő előtt feladja. Legalábbis ez a mi tippünk, 3.10-es odds mellett pedig egész jó opciónak tűnik látva a szombati szenvedést

Címkék: sportfogadás, tipp,