Formula-1: Nem bízunk a Torro Rossóban!

2018-07-08
A Brit Nagydíj 3. szabadedzésén Hartley felfüggesztése adta meg magát, be sem tudta fejezni az edzést. A kocsi tört, a pilóta viszont megúszta ép bőrrel. Ennyi pozitívum volt a dologban, hisz a kvalifikáción nem tudott elindulni.

Forma-1 Brit Nagydíj 2018 Silverstone

Kezdés: vasárnap, 15:10

 

Nem a Torro Rosso csapat napjait éljük, bár rajtuk kívül is vannak istállók, melyeknek nem úgy megy, mint kéne.

A 2018-as idény eddig nem a Torro Rosso csapatáról szól, pozitív értelemben semmiképp. Gasly Bahreinben hozott egy csodálatos 4. helyet, az volt a csúcspont, és nagy összegben lehet fogadni, hogy idén az is marad. Az a bahreini futam már csak azért is érdemel említést, mert a 9 eddig lezajlott versenyből mindössze kettőn látta meg a pályán a kockás zászlót mindkét Torro Rosso. Bahrein az egyik, az Azeri Nagydíj pedig a másik. A 9 futamból 2 volt, ahol mindkét kocsi a teljes versenytávot teljesítette.

Az utolsó 5 futamon valamelyik autó valamilyen probléma miatt képtelen volt végigmenni! A mi tippünk, hogy a rossz széria folytatódik.

Brandon Hartley a 3. szabadedzésen törte a vasat az eltört felfüggesztés miatt. A kvalifikáción szombaton rajthoz sem tudott állni, nem tudott mért kört futni. A versenyigazgatóság engedélyezte, hogy a versenyen részt vegyen, de a rajtrács végéről kénytelen indulni. Ez egy dolog, de kérdéses, hogy az autóját képesek-e 100%-osan összerakni? Nem biztos.

Szóval sanszos, hogy az a Torro Rosso nem lesz az igazi, de ha valami csoda folytán végigmegy az Új-zélandi, még mindig lehet bízni abban, hogy Gasly autója adja meg magát.

Előfordulhat, hogy önhibájukon kívül kerülnek kellemetlen helyzetbe, beléjük csúszik valaki, és máris ugrik a futam. A tippünk, hogy egy minimum egy Torro Rosso a kettőből egy nem fejezi be a versenyt (2.40), ám ha mindkettő idő előtt kiesik, az már hatszoros pénzt jelent a bwinen.

 

Ami még jó tippnek tűnik: Rangsorolt pilóták száma 15.5 alatt @ 1.85

Ezen a Brit Nagydíjon vélhetően lesz jópár kieső. Ott a két Williams, mindkettő volt sóderágyban a versenyhétvégén. A két Torro Rossót említettük, de ott vannak még Alonsóék is. Az is kisebb csoda, ha a két MCL33-ból legalább az egyik nem adja meg magát, legutóbb Vandoorne-nak kellett kiállni. Valószínű, hogy lesz egy-két ütközés is, és ami miatt még nagyobb lehet a veszteség, az az, hogy most zsinórban már a 3. héten verseny van, így azért egy-egy versenyre kevesebb fókusz jut. Eleve igazi erőpálya, tempós kanyarokkal, így a gumihasználatból is adódhatnak problémák, láttunk már Pirellit eldurranni.

Az élről egyébként Hamilton rajtol, de mögötte ott a két Ferrari, majd a 4. helyen Bottas fogja szendvicsbe a Vettelt és Raikkönent.

Címkék: sportfogadás, tipp,