Forma 1: Az Azeri GP ritkán okoz csalódást

2019-04-28
Az azerbajdzsáni verseny rendre a legjobbak között van a Forma 1-ben, itt azért ritka az eseménytelen futam. Idén sem várható más, int közel 2 óra izgalom.

Forma 1 - Azerbaijan GP

Online sportfogadás tipp: Gasly előrébb végez, mint Verstappen

Unibet odds: 5.50

Kezdés: vasárnap 14:10

 

A 2017-es futamot Ricciardo a 10. helyről indulva húzta be, míg Alonso a dadogó McLarennel a 19-helyről a 9. helyre ugrott fel. Aztán egy évvel később is voltak nagy felzárkózások, Raikkonen a 6. grid pozícióból lett második, Perez meg dobogóra ugrott a 8. pozícióból rajtolva. Kiszállt a buliból a két Red Bull, de Bottas sem tudta befejezni a versenyt.

Idén is várható rengeteg esemény, már a szabadedzések és az időmérő is izgalmas volt, az időmérőn például Leclrec, előtte pedig Kubica állt bele a falba. Kubicának úgymond mindegy volt, a Williamsszel egyébként sem ment volna sokra, viszont Leclerc a Ferrarival tutira versenyben lett volna a pole-ért. Így a 10. helyről rajtolhat, de Bakuban akár onnan is lehet futamot nyerni. Vélhetően lesz több safety car fázis, itt, ezen a futamon elképzelhetetlen, hogy ne történjen egy-két koccanás. Páran nekicsapják majd az autót a falnak, szóval itt olyasmi nem várható, hogy Hamilton vagy Bottas 20-30 másodperc előny autózik ki, és majd csak a leintésnél látjuk. Perez nagyon érzi ezt a pályát, és igazából itt simán előfordulhat, hogy ismét dobogóra állhat.

Perez top3-as pozíciója például 1,80-at fizet, ő tényleg érzi ezt a pályát, kétszer állt dobogóra, akár most is megteheti. Bakuban nem mindig kell a realitások talaján keresgélni. Például az, hogy Gasly csapattársa, Verstappen előtt végez, 5,50-es szorzó. Verstappen ezért elég bevállalós pilóta, ott elöl ő benne lesz a 'sűrűjében', míg Gasly a boxból rajtol. Gasly a szabadedzésen került kiintésre, de nem állt ki a 0-ás boxba, hogy a kocsiját átvizsgálják, így egy elég súlyos büntetést kapott, csak a boxból rajtolhat. Igazából az is lehet, hogy mire ő komolyabban a gázpedálra lép, Verstappen már ki is esett... De még kiesnie sem kell, elég, ha csak koccan egyet, aztán ki kell jönni szárnyat vagy kereket cserélni. Igazi value opció!

Jó tippnek tűnik, hogy nem fejezi be mindkét Renaul a futamot. Itt tényleg hullanak a pilóták, mint a legyek, és a Renault egyébként sem túl megbízható idén. Konkrétan a három eddigi futamból egy olyan sem volt, ahol mindkét autó pilótája a pályán látta meg a kockás zászlót. Ricciardo elég frusztrált, azért neki az RB után ez visszalépés, Hülkenberg meg igazi pechvogel, a bahreini és a kínai nagydíjat sem tudta végigvinni.

Aki pedig nem akar sok izgalmat, és szerei az ún. tutit, húzza be, hogy bejön a safety car. Itt igazából nem is az a kérdés, hogy bejön-e, hanem az, hogy hányszor. Ehhez képest az 1,17es odds kiváló. Már az időmérőn is ketten beleálltak a falba, többen komolyan odavágták a kocsijukat a falhoz, és ott igazából egy-egy körre kellett volna csak koncentrálni. Itt most zsinórban 51 körre kell odafigyelni, és nagyon trükkös pálya, mert vannak lassú részei, szűk szakaszok, és egy brutális célegyenes, ahol tövig lehet nyomni. Kizártnak tűnik, hogy Bakuban ne jöjjön be 1-2, de inkább 3-4 alkalommal a safety car, ráadásul ez utcai pálya, nincsenek bukóterek, itt ha valaki falhoz vágja a kocsit, vagy koccanás van, itt nem lehet virtuális safaty car-t alkalmazni, vagy zászlókkal operálni, itt azonnal jön a biztonsági autó.

Címkék: sportfogadás, tipp,