Forma-1: Verstappen favoritként várja a vasárnapi rajtot

2019-08-04
A szombati időmérőn az eső elmaradt, ám a meglepetés nem. Max Vesrtappen megszerezte élete első pole-ját, lenyomta a Ferrarikat, és ami valós meglepetés, hogy a Mercedes-eket is

Forma-1 - Magyar Nagydíj 2019

Online sportfogadás tipp (1): Nem fejezi be mindkét Renault a futamot

Unibet odds: 2.75

Online sportfogadás tipp (2): Nem fejezi be mindkét Racing Point a futamot

Unibet odds: 3.60

Kezdés: 2019.08.04. 15:10

 

Azt eddig is tudtuk, hogy a Red Bulloknak fekszik a Hungaroring vonalvezetése. Az RB-k végsebességben nem veszik fel a versenyt a Mercedes-szel, de a Ferrarival sem, viszont az olyan pályák, ahol kanyar kanyart ér, ahol nincsenek brutális egyenesek, ott bizony a két RB jó lehet.

Szombaton Verstappen bebizonyította, hogy most már egy körön is jó az autó, és ez jel minden más csapat felé. Igaz, hogy nagyon-nagyon picike előnyt szedett össze, amivel nyerte a kvalit, de megnyerte. Bottas is összerakott egy elég jó kört, amivel megelőzte csapattársát, a brit Hamiltont. Lewis ettől aligha volt boldog, de a vb pontversenyben így is magabiztosan vezet. Egyelőre még mindig Bottas a legnagyobb ellenfele, Verstappen azért 'csak' 162 pontot gyűjtött, Hamiltonnak van 225...

Viszont tény, az előző 3 futamból kettőt Verstappen nyert, Hamilton pedig bele-belehibázott. Elég nehéz tippelni, hogy melyik versenyzőnek jön ki a lépés. Az tény, hogy Max szorzójában, ami irodától függően 1.70-1.80 között mozog, semmi érték nincs. Hamilton átlag 3.00-as szorzója már value, azért a brit nem olyan fajta, aki ezt csak úgy hagyja. A Ferrarikban nincs sok, vagy ha van, egyelőre jól titkolják. Viszont extrém esetben akár Vettel vagy Leclerc is nyerhet, mert miért ne.

Mi inkább a 'kis' csapatok környékén néztünk szét, a nagyokat hagyjuk versenyezni.

A tippünk, hogy a két eléggé szenvedő istálló, a Renault és a Racing Point hamar el akarja majd felejteni a magyarországi kirándulást. A Renault az előző futamban (is) nullázott, a Hockenheim ringen mindkettő idő előtt feladta a harcot. Szombaton Ricciardo a Q1-ből sem tudott továbbmenni, még Russell is megelőzte a Williams-szel. Aztán itt a két Racing Point. Tavaly még Force India néven futottak, de tavaly is nulláztak itt Magyarországon. Ennek az autónak sem fekszik ez a pálya, de ha Perezt, mint pilótát nézzük, neki most semmi sem fekszik. A mexikói pilóta 7 futam óta nem tudott a top10-be keveredni, ami azért ciki.

A tippünk tehát az, hogy a két Racing Point, és a két Renault közül minimum az egyik idő előtt feladja a futamot. Ha legalább az egyik Renault feladja, az 2,75-ös odds, ha legalább az egyik Racing Point feladja, az 3.60-as! Két szenvedő istálló, frusztrált pilóták (kivéve talán Strollt, aki a German GP-n 4. lett). Akár mindkét tipp jöhet, de igazából elég, ha csak az egyik bejön, már nyert ügyünk van.

Címkék: sportfogadás, tipp,