Forma-1: Hockenheimben az esővel is számolni kell

2018-07-22
A német Nagydíj harmadik szabadedzésén végig esett az eső, így sok pilóta ki sem látogatott az aszfaltcsíkra. Pedig lehet ki kell volna, mert könnyen lehet, hogy a futam is 'esős' lesz. Kiesős.

Forma-1 Német Nagydíj

Online sportfogadás tipp: Kevesebb, mint 16.5 autó teljesíti a versenyt

Bwin odds: 1.50

Kezdés: vasárnap, 15:10

 

A tippünk, hogy ezt a futamot többen fel fogják adni menet közben, mint arra számítanak a bukik.

Egyrészt a pálya egyes szakaszai elég szűkek, márpedig ez autóverseny, előzi meg kell. Főleg kéne Ricciardónak és Hamiltonnak, akik elég hátulról indulnak. Ricciardo konkrétan a mezőny végéről, és ha Hamilton kocsijában is cserélni kell ezt-azt, akkor ő is mehet Ricciardo mellé. Egy széles pályán simán feljönne akár dobogóra is, amit persze megtehet ezen a futamon is, de sokkal rizikósabb, hogy összeakad valakivel.

Aztán ott a két Williams és a két McLaren. Mindkét istálló mindkét autója időzített bomba. Az MCL33 Vandoorne alatt egész hétvégén rakoncátlankodik, hiába a 4.00-es odds, hogy fel fogja adni a futamot, mi arra látunk nagyobb esélyt, hogy nem megy végig Alonso csapattársa.

A Renault új konstrukciójú első terelőszárnyat kapott erre a futamra. Hulkenbergnél még működik is, Sainz azonban nem igazán érzi, vibrációra panaszkodott.

Ott van Verstappen, aki ugye szeret és tud előzni, de gyakran vállalja túl magát. Ő azért szintén faktor, ha a kiesőkre fogadunk, mert vagy magát üti ki, vagy mást, vagy megy ki ős is, meg akivel ütközik, az is.

Aztán ott a Haas, egyelőre minden ideális, jól megy a Ferrari motor által hajtott ki, de pont ilyenkor szokott beütni a krach. Grosjean igazi pechvogel, bár egyelőre náluk ezen a hétvégén tényleg minden ideálisan működik. Eddig.

Aztán faktor lehet, sőt valószínűleg lesz az eső, mert a verseny időpontjára 50% az esély, hogy esni fog. Az még megbolondíthatja a versenyt, pláne, ha a futam közben szakad le az ég. Akik sokat kockáztatnak, könnyen ráfázhatnak.

És akkor még nem is ejtettünk szót a két Force Indiáról, meg sokkal inkább a két Torro Rossóról. Ez a pálya sem a Red Bullnak, sem a kistesónak, a Toro Rossónak nem igazán kedvez. A két Toro például az időmérőn már a 2. szakaszba sem tudta kvalifikálni magát. Ez pedig könnyen frusztrációt okozhat náluk.

Ja, és akkor még ott van Hamilton, aki szombaton nem érezte jól magát. Kijött ugyan a 3. szabadedzésen autójával, tán két kört ment, vagy lehet csak egyet, de szinte csak gurult, és az átfolyásokat nézte a pályán. Aztán az időmérő alatt sem volt minden rendben, most hogy a váltó adta meg magát, vagy a hidraulikával van gond, ez legyen a Merci gondja. Három futammal ez előtt mindkét Mercedes megadta magát, itt most az időmérőn Lewis kocsija 'döglött be', szóval olyan dolgok ezek, amilyeneket nem szokhattunk meg a Mercedes esetében.

Címkék: sportfogadás, tipp,