Forma-1: Hamilton az időmérő favoritja

2019-08-03
A pénteki szabadedzések után úgy tűnik, hogy a Mercedes a sikertelen Német Nagydíj után visszatérhet a csúcsra a magyarországi futamon.

Forma-1 Magyar Nagydíj, - Időmérő

 

Online sportfogadás tipp: A Mercedes nyeri az időmérőt

Unibet odds: 2.40

Kezdés: 2019.08.03. 15:00

 

A pénteki szabadedzések eltérőek voltak, az időjárás elég szépen bekavart. A második, azaz a délutáni elég keskenyre sikeredett, a csapatok a picit esős, picit száraz aszfaltcsíkon nem akartak rizikózni, a slick gumiabroncsokat nem lehetett feltenni, az eső viszont nem volt túl vad, így az esőgumikat sem lehetett feltenni, szóval az interen meg nem mentek.

Az első edzés viszont adhat támpontot, bár ott is fel-felkerültek az interek, hisz volt némi eső. Viszont száraz pályán a Mercedes volt a legjobb, méghozzá Hamilton Mercedes-e. Bottast mindössze két körre engedték ki, két olyan körre, amit be sem fejezett, végig az autóján dolgoztak. Viszont a 2. edzésen már futott mért köröket.

Az elsőn egyébként Hamilton semmit sem bízott a véletlenre, 41 kört ment, ami a legtöbb volt a mezőnyben. Elég fura, ahhoz képest, hogy elvileg még nem teljesen heverte ki a  torokfájást. Ez így nyílván kacsa, kutya baja nincs már a brit pilótának.

A 2. edzésen már a két RB bejött a Mercedesek elé, de az nem mérvadó. Az előző idényben elég szép eső zúdult Mogyoródra az időmérőn, amire most is jó esély van. Márpedig tavaly a két Merci elhozta az első két helyet. Hamilton Q3-as ideje és a 3. Raikkonen (akkor még Ferrarival ment) ideje közt fél másodperc volt, ami az F1-ben nem picike különbség. A két RB a 7. és 12. helyen végzett az esős edzésen.

A mi tippünk, hogy a Mercedes nyeri az időmérőt. Erre az unibet 1.40-es szorzóval fizet. Bátrabbak akár Hamilton győzelmét is behúzhatják 1.70-ért, nehéz elképzelni, hogy ha a brit nem hibázik, akkor Bottas megelőzi, de az 1.40-es odds-nál az is belefér, ha Lewis hibát vét a Q3-ban, hisz Bottas simán behozhatja a másik Mercit a pole-ba.

Egyébként meg a Mercedesnél híresek arról, hogy a szabadedzéseken altatnak, aztán amikor jön az időmérő meg a futam, akkor megmutatják igazi erejüket. Elég csak a 2018-as Magyar Nagydíjat megnézni, a 3 szabadedzésből egyet sem Merci nyert, aztán az időmérőn bejöttek első és második helyre.

Címkék: sportfogadás, tipp,