Forma-1: Ezúttal hányan maradnak 'versenyben'

2019-06-09
Ez a 2019-es idény eddig nem arról szól, hogy a pilóták egyre-másra esnének ki a futamokról, de ez előbb-utóbb változni fog!

Formula 1- Kanada GP 2019

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 20,5 felett

Unibet odds: 1.50

Kezdés: vasárnap, 20:15

 

Az előző két F1-es futam nem volt túl izgalmas, mondhatni, a szokásos unalom. Talán majd a kanadai GP-n történik valami, bár őszintén szólva nem biztos. Viszont az nonszensz, hogy a spanyol futamon kettő, a legutóbbi monacói GP-n mindössze egy pilóta, Leclerc esett ki. Az, hogy Monaco egy kiesőt hoz, az tényleg a hihetetlen kategória, de a pilóták vigyáznak egymásra, megbízhatóbbak a kocsik, Verstappen feje lágya is benőtt, és igazából még a szerencse is a pilótákkal volt, kivéve persze Leclercet, aki hátulról próbált pontszerző helyre kapaszkodni, de ő nem úszta meg a kiesést.

Kanada teljesen más karakterisztikájú pálya, gyors, sok tempós egyenes, meg nyújtott kanyarok, gumi és fékkoptató pálya ez, ahol bizony észnél kell lenni. Az előző idényben három kiesőt hozott a kanadai GP, a mi tippünk pedig az, hogy bár az idei szezon eddig nem a sok kiesőről szól, azért Kanadában legalább három pilóta majd idő előtt kiállni kényszerül. Aztán, hogy versenybaleset, vagy technikai probléma lesz az ok, nekünk mindegy.

Például az is nonszensz, hogy a két Williams-pilóta, Kubica és Russell még egyszer sem fejezett be futamot idő előtt. Azt tudtuk már a szezon elején, hogy a két Williams messze a mezőny két leglassabb kocsija, de azt senki sem gondolta, hogy hat futam úgy lezajlik, hogy mindkét autó minden futamon meglátja a kockás zászlót. Azért az a kocsi annyira nem jó.

Ha kiesésről van szó, Grosjeanban mindig bízhatunk. A mezőny pechvogele, aki az előző két futamon egyaránt a 10. helyen zárt, előtte négy versenyből hármat is feladni kényszerült. Aztán ott a három élcsapat, a pilótáik nem nagyon hibáznak, de ez sem lesz mindig így!

Még 11 pilóta van még a 20-ból, amely nem adott fel idő előtt versenyt idén, tavaly 7, a 2017-es idényben mindössze 5 pilóta volt, aki hat futam után elmondhatta magáról, hogy minden futamot befejezett.

Nekünk a tipphez mindössze három kieső kell most Kanadában, mi pedig úgy gondoljuk, hogy ez össze fog jönni. Gondoljunk csak bele, ha van egy nagyobb kocc, akkor ott két autó egyből kiszáll, kis szerencsével akár a rajtnál lehet olyan 'pity-puty', hogy egy kör sem kell hozzá, máris 'zöldül' a tipp!

Címkék: sportfogadás, tipp,