Fordulat: A legtöbben már mobilról játszanak!

2013-10-08
A legújabb kutatások igazolták a mobil technológia jelentőségét az online szerencsejáték szektorban: egy most készült felmérés szerint már kisebbségben vannak azok, akik csak asztali gépen játszanak.

 

A Kantar Sport GB által készített felmérés szerint 2013 második negyedévében a játékosok 49 százaléka volt olyan, aki csak hagyományos PC-t használt, tehát asztali számítógépről vagy laptopról játszott. Az első negyedévben ez az arány még 67 százalék volt.

Ez azt jelenti, hogy az online szerencsejátékosok jelenleg több mint fele, egész pontosan 51 százaléka valamilyen mobil eszközt használ. Ami megdöbbentő, hogy tavaly ugyanebben az időszakban ez az arány még csak 33 százalék volt!

 

A legnagyobb növekedés az okostelefonok használatában történt, ez a kategória több, mint megduplázódott (7-ről 15 százalékra nőtt). A csak okostelefont használó játékosok száma már meghaladja  azokét, akik okostelefont és pc-t felváltva használnak fogadásaik megtevéséhez (ez utóbbi kategória a tavalyi 15 százalékról mostanra 14 százalékra csökkent).

A felmérés végeredményében a tabletek előretörése is jól látható, hiszen a vizsgált időszakban az online szerencsejátékosok 23 százaléka használt tabletet is tétjei megtevéséhez. Igaz, csak 5 százalék volt olyan, aki kizárólag ilyen eszközről fogadott 2013 második negyedévében.

Azoknak a játékosoknak az aránya, akik mindendhárom csatornát – pc, okostelefon, tablet -  igénybe veszik a játékhoz 5 százalékról 10 százalékra nőtt.

 

A William Hill fogadóiroda adatai szerint a mobilhasználók demográfiai profilja közelít a pc felhasználókéhoz: 59 százalékuk a középosztályba tartozik (PC: 59%), 87 százalékuk férfi (PC: 78%) és 62 százalékuk a 18-34 éves korosztályhoz tartozik (PC: 47%).