Folytatódhat a sikersorozat a Magyarország - Belgium meccsen?

2016-06-25
Sokan féltettük a magyar labdarúgó-válogatottat, hogy mi lesz az Eb-n. Félelmünk alaptalan volt, a srácok veretlenül, csoportelsőként léptek tovább, és készülhetnek a belgák elleni nyolcaddöntőre!

Magyarország - Belgium

(Euro 2016, nyolcaddöntő - Toulouse)

Tipp: Dzsudzsák B. kaput eltaláló lövéseinek száma 0.5 felett

Unibet odds: 1.60

Tippmix odds: -

Kezdés: vasárnap, 21:00

 

A csoportmeccsek után egy ágra került Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és Anglia. Szóval az öt nagy közül maximum egy juthat a fináléba. Egyértelműen az alsó ág az erősebb, a fenti ágon Belgium, Horvátország és Portugália tűnik befutónak. Igen ám, de a horvátok és a portugálok egymással játszanak, ott valaki kiesik. Aztán ki tudja, hogy mi nem lépünk-e túl a belgákon? Hazard tart tőlünk, a belgák olyasmit nyilatkoznak, hogy inkább játszanának az olaszokkal vagy a spanyolokkal, mint ellenünk. -Inkább nem kommentáljuk ezeket a szavakat.

 

Maradjunk a földön!

A magyar válogatott teljesítményére nincsenek szavak. Még mindig nehéz elhinni, hogy akiket korábban annyit kritizáltunk, most Eb-nyolcaddöntőre készülődnek. Eljutottunk odáig, hogy Portugália számára jó az iksz Magyarország ellen. Odáig, hogy a belgák inkább a kétszeres címvédő spanyolokkal játszanának, mint velünk...-Hihetetlen dolgok.

Ugyanakkor maradjunk a földön. Ausztria nagyképűek gyülekezete volt. Úgy gondolták a sógorok, hogy a Bundesben meg a Premiershipben futballozó spílerek kiviszik a mezt a pályára, aztán simán nyernek. Tévedtek. Izland ellen a srácok végig küzdöttek, nem adták fel, és sikerült egyenlíteni. Ráadásul ne feledjük, erős ellenszélben játszottunk. Végül ott volt az Eb legjobb meccse, a Portugália elleni 3-3, ahol a luzitánok ellen háromszor is vezetést szereztünk. Kellett a szerencse is, de mióta Dárdai, majd később Storck irányítja a válogatott munkáját, azóta a szerencse általában velünk van. De teszünk is azért, hogy velünk legyen, szóval ezek sem véletlen dolgok.

 

A belgák tanulhatnak az osztrákok hibájából

Alabáék lebecsülték a magyar válogatottat, de rá is faragtak. Az esély egy dolog, az meg egy másik, hogy a pályán mi lesz. Egy dolog biztos, az olasz sajtó által minden idők leggyengébb olasz csapataként beharangozott együttes csapatjátékkal 2-0-ra megverte a belgákat. Minta lehet az a találkozó, csapatként ugyanis mi is jók vagyunk. Egyénileg kár összehasonlítani a belga és a magyar játékosokat, jópár belga spíler többet ér, mint az egész magyar keret... De a mi 23-as keretünkben is remek játékosok fociznak, és csapatként simán jobbak vagyunk, mint a belgák. Hazard például hiába nagy sztár, idén teljesen homályos. De Bruyne sincs félelmetes formában, Lukaku, semmivel sem jobb Szalainál. A védelmünk rendben van, bár nagy kár, hogy Fiola megsérült. Vele azért könnyebb volt, Lang kényszerből játszik szélen, középen pedig a Lang-Guzmics duó jobb volt, mint a Guzmics-Juhász páros.

A meccs esélyese azért még mindig Belgium. Ha képesek összekapni magukat, és képesek ők is igazi csapatként játszani, akkor meg fognak verni minket. Ám erre nincs garancia, ők valószínűleg az egyéni képességekre építenek, és Wilmots sincs akkora stratéga, mint Storck mester.

Az unibeten rengeteg fogadási opciót találunk a mérkőzésre, nem könnyű választani. Mi egy speciális opciót szúrtunk ki, amit csak ennél az irodánál lehet megjátszani ("Játékos statisztikák" rész).

 

Dzsudzsák Balázs kaput eltaláló lövéseinek száma: 0.5 felett @ 1.60

 

Dzsudzsák Balázs igazi vezére a válogatottnak. Igazi csapatember, remek játékos. Mi titkon reméljük, hogy látjuk őt még komolyabb bajnokságban is, de maradjunk a válogatottnál. Dzsudzsi mindkét oldalon használható, amikor a Dinamóban játszott, ott is gyakran Robbenhez hasonlóan tükörszélsőt játszott. Hol jól, hol kevésbé jól, de a válogatottban is feltűnt már mindkét oldalon. Mindig benne van a veszély a játékában, de ha rá gondolunk, akkor elsősorban a pontrúgásai ugranak be. Nagyon fontos gólt lőtt állítottból Románia ellen, aztán felkészülési meccsen a horvátok ellen is. Az mondjuk kevésbé volt fontos, de ugyanolyan szép.

Aztán legutóbb a portugálok elleni 3-3 alkalmával kétszer is elsült Balázs lába. Ok, kis mák kellett mindkét gólhoz, Ronaldo nem véletlenül fakadt ki a második Dzsudzsák gólnál. Az fix, hogy ezek után ha Balázs előtt lövőhelyzet adódik, ő rá fogja szúrni a kapura a labdát. Aztán ha megteszi, és a löket valóban kaput is talál, csak Courtois-án múlik, hogy lesz-e gól, vagy nem lesz.

Jó eséllyel lesz egy-két kapura bombázható szabadrúgásunk is, Dzsudzsák pedig nem Ronaldo, sokkal ritkábban lövi a sorfalba, mint CR7. Jó kis opciónak tűnik, reméljük, hogy olyan bátran játszanak majd a srácok, mint tették a portugálok ellen, és akkor bízhatunk a legjobbakban. Lehet, hogy többre tartják a belga együttest, de csokiország válogatottja sem verhetetlen!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,