Földalatti illegális kaszinó ázsiai feketemunkásoknak

2013-07-18
Az orosz hatóságok legutóbbi, illegális szerencsejátékok elleni összehangolt akcióban 662 underground kaszinót zárattak be, melyek közül az egyik szó szerint a föld alatt üzemelt.

 

Nem titok, hogy az engedély nélküli kaszinók igencsak elszaporodtak 2009 júliusa óta, mikor Oroszország mindenfajta szerencsejátékot négy, igencsak megközelíthetetlen helyszínre száműzött (köztük a Vlagyivosztok környéki Primorye régióba, ahol a legújabb hírek szerint a Melco építi meg az első kaszinókomplexumot). 

 

A júniusi akció során a rendőrség egyébként egy valódi „underground” kaszinóra is rábukkant: egy moszkvai piac alatt épült hatalmas komplexumban több mint 200 illegális ázsiai bevándorló élt, és dolgozott a ruhaiparban. Hogy az „alkalmazottak” ne érezzék szükségét annak, hogy a föld feletti világba is kilátogassanak, a föld alatti kizsákmányoló üzem tulajdonosai kávézóval, mozival és – igen – kaszinóval is felszerelték a pokol eme bugyrát. 

 

A korlátozások ellenére - a GBGC szerencsejátékipari szaktanácsadó cég vezérigazgatója, Warwick Bartlett szerint - az oroszok évente fejenként körülbelül 170 dollárt (37 ezer forintot) költenek szerencsejátékra, ami több mint kétszerese a 82 dolláros globális átlagnak. Nem csoda tehát, hogy más országok abban reménykednek, hogy bekapcsolódhatnak az orosz kaszinóturizmus célállomásainak körébe.

 

A finnek monopolhelyzetben lévő állami nyerőgép- és kaszinócége, a RAY nemrégiben jelentette be, hogy kaszinó építését tervezi a finn-orosz határ közelében lévő Vaallmaa-ba. A RAY reményei szerint 2015 nyarán már meg is nyílik a 2600 négyzetméteres létesítmény. Azok a játékosok, akik valamivel több napfényre vágynak, bizonyára örülnek, hogy Ciprus is arra számít, hogy Oroszországgal való „különleges kapcsolatát” kihasználva növelni tudja kaszinóbevételeit. Paul Herzfeld, osztrák szerencsejátékipari tanácsadó szerint Ciprus „ugyanaz lehet az oroszok számára, mint ami Mallorca a németeknek”.

 

Addig is, míg ezekre és más opciókra várnak, az oroszok játékosok a belorusz kaszinókat látogatják. Az ország virágzó üzletet épített az oroszokra Minszkben az olyan helyekkel, mint a White Tower, Dankoff Club és a Mirage. Nem véletlen, hogy a belorusz fővárosban rendezik meg idén november 27-28-án az Orosz Szerencsejáték Hét elnevezésű konferenciát  és kiállítást.

 

Ciprustól már Magyarország sincs olyan messze, talán a tíz új vidéki kaszinóba is ellátogat majd pár orosz játékos :D

 
Címkék: kaszinó,