Fogyatkozik a Prix de l'Arc de Triomphe mezőnye

2012-10-02
Snow Fairy után további nagyágyúk mondták le az egyik legnagyobb presztízsű európai lóversenyen való szereplést.

 

Az már sajnos biztosra vehető, hogy a tavalyi címvédő, a németek szuperkancája, Danedream nem fogja tudni megvédeni koronáját, hiszen kedd reggel lejelentették a versenyről a Németországban kitört súlyos fertőző kevésvérűség járvány miatt.

Peter Shiergen négyéves trenírozottja azon a kölni versenypályán állt istállóban, ahol hétfőn egy ló tesztje pozitív lett a fertőző kevésvérűségre. Danedream a hírek szerint jól van, de az istállót karantén alá helyezték, így egy ló sem hagyhatja el azt.

 

Kedd délután az Arc másodfavoritja, a King George és Eclipse győztes Nathaniel trénere, John Gosden is bejelentette, hogy neveltje beteg, ezért lemondja a szereplést. „Nathaniel ma reggel lázas volt. Azonnal vértesztet csináltattunk, és kiderült, hogy valami nincs rendben vele. Emiatt nem indul az Arc-on.”

 

A lejelentések eredményeként kedd délutánra már csak 17 ló maradt állva a vasárnapi futamra: Sea Moon, St Nicholas Abbey, Meandre, Mikhail Glinka, Robin Hood, Reliable Man, Orfevre, Aventino, Shareta, Haya Landa, Solemia, Kesampour, Camelot, Masterstroke, Ernest Hemingway, Imperial Monarch és Yellow And Green.

 
Címkék: lóverseny,