Egy hétszeres lottónyertes tanácsai

Richard Lustig minden nap lottózik. Azt nem árulja el, hogy mennyit költ szelvényre, de azt igen, hogy már hétszer nyert nagy összeget sorsjátékokon, összesen több, mint 1 millió dollárt.

 

Az első nagyobb nyereménye 1992-ben igen jókor jött. Éppen nagy gondban volt, hogy háza tetejét hogyan foltoztassa be, mivel folyamatosan beázott, valamint fia születése után nagy összegű kórházi számlák álltak sorban az asztalán kifizetetlenül.

  

Az akkor nyert 10.000 dollárnak tehát jó helye volt, és Richard azóta is folyamatosan lottózik. A most 64 éves férfi az elmúlt 22 év alatt kidolgozott egy módszert, amiben hisz, és minden nap alkalmazza, 2010-ben könyvet is írt róla. Nem lehet tudni, hogy a módszere működik-e, vagy csak a nagy számok törvénye miatt van, hogy elmondása szerint rendszeres látogatója a floridai lottótársaság nyeremény- kifizető osztályának.

  

"A lottózás olyan, mint bármilyen más beruházás." - mondja. "Sokan, ha az egy dolláros szelvénnyel nyernek 10 dollárt, azt elteszik a zsebükbe, és mennek tovább. Ők rosszul játszák a játékot. Ha nyersz 10 dollárt, akkor szelvényt kell venni abból is. Ha elveszted, nincs nagy gond, hiszen tulajdonképpen csak 1 dollárt vesztettél." - állítja Richard. Állítása szerint legtöbbször ő is így játszik. 

  

Nem valószínű azonban, hogy legnagyobb nyereményét, a 2002-ben nyert 842.000 dollárt is újra feltette tétként valamelyik játékban. A 350.000 dollár értékű házának garázsában áll ugyanis egy 80.000 dollár értékű Jaguár és egy 25.000 dollár értékű Harley Davidson, fiának pedig egy BMW-t vett első autónak. Nyereményéből telt még pár tengerentúli utazásra is, köztük felemlegeti a 10 napos hajóutat, mely során Alaszkát is bejárták.

 

 

Nem tartja azonban költekező embernek magát. Tanácsa a nyertesek számára annyi, hogy először a jövőt kell megalapozni egy jó befektetéssel, melyhez ki kell kérni pénzügyi szakemberek tanácsát is. Ezután jöhet egy kis luxus, de nem ész nélkül, így nem esünk abba a hibába, hogy nyereményünket pár hónap alatt szétszórjuk.

 

A férfi minden nap órákat tölt kedvenc szerencsejátékával. Nem csak a számsorsjátékokon, de a kaparós sorsjegyeken is szereti megtenni tétjeit, könyvében mindkettővel kapcsolatban leírja véleményét. Megfigyeléseit azonban nem tartja egyedüli üdvözítőnek. "Nem garantálom, vagy ígérem, hogy mindenki, aki a módszeremet követi egyből lottónyertes lesz. De minden bizonnyal növelni lehet vele a nyerési esélyt."

 

Módszerét először csak egy rövid esszében írta le, melyből több ezret adott el. 2010-ben írta meg 40 oldalas könyvét, melyet 40 dollárért árultak a boltok. Sok pozitív és negatív kritikát is kapott. Nem tudni, hány nyertes került ki olvasói közül, de egy biztos; az emberek mindig vevők az ingyen pénzzel kecsegtető módszerekre és könyvekre, tehát egy nyertes biztosan volt; maga Richard Lustig. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a könyv megírása az általa fent emlegetett "befektetés", amivel meg kívánja alapozni jövőjét, hiszen a könyvből befolyó összeget több százezer dollárra becsüljük.

 

De nézzünk még pár érdekes tanácsot a könyvből:

1. Amerikai lottózók számára fontos az a tanácsa, hogy az adóból leírható a megvásárolt, de nyeretlen szelvények ára is, sajnos mi ezt a tanácsot itthon nem tudjuk kamatoztatni.

2. Richard ellenzi a gépi számválasztást. Szerinte magunknak kell kiválasztanunk a számokat, de ne használjunk szülinapokat és évfordulókat, mert akkor csak alacsony számokat választunk (1-31-ig). 

3. El kell döntenünk, mennyit tudunk nélkülözni a családi költségvetésből, amit lottóra költhetünk. Soha ne lépjük túl ezt az összeget, de játszunk folyamatosan.

4. Ne csak akkor kapcsolódjunk be a játékba, amikor már hatalmas a jackpot. Ekkor sokkal több versenytársunk van, tehát többfelé oszlik a nyeremény.

5. Megfigyelése szerint ugyanazt a számkombinációt szinte soha nem húzzák ki még egyszer, így ha fix számokat választunk, győződjünk meg róla, hogy még soha nem húzták ki őket.

6. Kaparós sorsjegyeknél ha egyszerre többet szeretnénk vásárolni, ne különböző fajtákból válasszunk, hanem többet ugyanabból a sorozatból.

 

Richard tanácsai sajnos ellentmondanak a matematika törvényeinek, mert ugyebár ugyanannyi esélye van az előző heti számsorozatnak vagy a születésnapokból generált számoknak újra kijönni, mint bármelyik más kombinációnak, de ha nála bevált a módszer, akár ki is lehet próbálni, például az EuroMillions lottón, mely most a valaha volt 10. legnagyobb jackpotját 160 millió eurót, azaz 49,7 milliárd forintot kínál..

 

 

 

Címkék: lottó, lottónyertes,