Fogadóiroda ismertető: Fortunawin

Sportfogadói szemmel
Ebben cikkben a Fortunawin fogadóirodáról olvashatsz, személyes tapasztalataimat osztanám meg, hogy ne érjék meglepetések az újonnan regisztrálókat. E cikknek nem célja sem az iroda lehúzása, sem pedig fényezése. Íme a Fortunawin, ahogy én látom.

 

Be- és kifizetés:

Talán a legfontosabb dolog egy fogadóirodánál! A ki- és befizetés is gond nélkül zajlot a Fortunawin-nél. Én bankkártya segítségével fizettem be, gyors, biztonságos, és egyből a számlára kerül a fogadásra szánt pénz.

Kifizetés előtt el kell küldeni egy-két személyes dokumentum másolatát, vagy szkennelt változatát e-mailben, de ez teljesen rendben van, személyazonosítás miatt a legtöbb iroda hasonlóképpen jár el. Korrekt, gyors, teljesen megbízható iroda!

 

Első befizetés bónusz:

Jelenleg 100%-os bónuszt kínál az iroda 10.000 Ft-ig. Ez azt jelenti, hogy ha befizetünk 10.000 Ft-ot, és kérjük a bónuszt, akkor 20.000 Ft-tal fogadhatunk. Ez nem rossz, de a bónusz kiforgatása a Fortunawin-nél az egyik legnehezebb feladat. Van iroda, ahol 1.01-es oddssal is lehet bónuszt forgatni, de a legtöbb irodánál 1.50 és 2.00 közötti oddsal megkötött fogadások számítanak a bónusz forgatásába. A Fortunawin-nél 3.00 a minimum odds, amit a forgatásba beleszámolnak. Nagyon nehéz kiforgatni a bónuszt, de úgy is lehetne mondani, sokkal könnyebb elbukni, mint kivenni! Nem titok, a szokásosnál több szerencse kell hozzá, hogy a bónuszösszeg is kifizetésre kerüljön - aki szereti a kihívásokat, az élvezni fogja, aki viszont könnyen dühbe gurul, az jobb, ha kihagyja ezt a bónuszt!

 

Kínálat:

Nem a legrosszabb, de nem is a legjobb. A legpopulárisabb sportágak természetesen a kínálatban vannak. Labdarúgásnál a nagyobb ligák meccseire minden olyan fogadási típus megtalálható, amire fogadni érdemes. Van a piacon bővebb kínálattal rendelkező iroda, de a Fortunawin is egy jó átlagos kategóriába sorolható. Aki nem akar bolíviai másodosztályra fogadni, annak bőven megfelel majd az iroda kínálata.

Az iroda sajátossága, hogy labdarúgásnál magyar NBII-re is lehet fogadni. A kínálatban rendszeresen szerepelnek a magyar férfi és női kosárlabda és kézilabda bajnokság mérkőzései is, ami egyedülálló. Más irodáknál egy-egy nagyobb rangadó fogadható, de azok sem mindig. Üröm az örömben, hogy csak háromesély és kétesély van a kínálatban, gólok számára például nem nagyon lehet fogadni. Ráadásul a bajnokságokban lévő nagy különbségek miatt gyakran csak 1,01-es jelképes oddsokkal tudunk fogadni, de valljuk be, egy Győr-Kiskunhalas kézimeccsnél nem is ér többet a győri siker.

 

Oddsok:

Az egyik legfontosabb faktor, amikor az ember fogadóirodát választ. Ha őszinték vagyunk, márpedig azok vagyunk, a Fortunawin oddsai elég gyengék! Ez minden sportágnál megfigyelhető, általánosságban az oddsok gyengébbek, mint egy-egy nagyobb fogadóirodánál. DE! Meg kell említeni, hogy néha előfordul az az eset, hogy az ember nem hisz szemének. Előfordul, hogy egy-egy esemény egy-egy kimenetelére itt találjuk a legjobb oddsot a piacon. Ez azért nem sűrűn fordul elő, de amikor rátalálunk ezekre az oddsokra, akkor ’bankot robbanthatunk’.

 

Élő fogadás:

Van, de nem túl bő a kínálat. Aki például a Bet365 élő kínálatához szokott hozzá, annak a Fortunawin egy sivatag. De a nap szinte minden percében találunk eseményt, amire épp élőben is lehet fogadni. Más kérdés, hogy egy koreai női kosárlabda meccshez ki mennyire ért…  Ami viszont egyedülálló, hogy tenisznél például lehet fogadni olyanokra, hogy lesz-e ápolás, lehet fogadni kettős hibák számára, és még egy-két alternatív lehetőségre, például  hogymelyik versenyző hányszor kéri ki a ’sólyomszemet’. Nem egy hatalmas dolog, mégis sokat lehet nyerni, aki tisztában van a játékosok képességeivel.  Ahogy a nem élő fogadásoknál, úgy az élőknél is előfordul, hogy igen magas oddsokra bukkanunk. Persze ez itt sem gyakori, de előfordul.

 

Ügyfélszolgálat:

Ebben a kategóriában nálam az egyik legjobb iroda a Fortunawin. Ha e-mailben kérdeztem, volt, hogy 1-2 órán belül jött a válasz, de általában még aznap válaszoltak. Sajnos vannak irodák, ahol napokat kell várni egy-egy válaszra, és még akkor sem biztos, hogy nem valami sablon üzenetet küldenek, aminek semmi köze a valódi problémához.

Ami még dicséretes, az a live chat szolgáltatás, ami napközben általában rendelkezésre áll. Megbízható, ügyfélközpontú, érződik rajta, hogy fontosak az ügyfelek. Itt nem ráznak le ilyen-olyan mondvacsinált indokokkal, itt érzed, hogy nemcsak egy felhasználó vagy a sok ezer közül, hanem te is vagy valaki. Amikor volt problémám, mindig megoldották, és nagyon fontos, hogy ha kérdezel valamit, akkor arra válaszolnak, és nem beszélnek mellé! Ügyfélszolgálat szempontjából az egyik legjobb iroda.

 

Összefoglalva:

Én már elég régóta játszom ennél az irodánál, és meg vagyok elégedve velük. Összességében egy jó fogadóiroda. Megbízható, nekem sosem volt velük gondom. Ha a szabályokat betartjuk, nem regisztráljuk be a családot, és az egész utcát egy PC-ről, ugyanarról az IP-címről, kérve a bónuszt, akkor semmi gond nem lesz. Sajnos sokan próbálkoznak fals regisztrációkkal (nem csak ennél az irodánál), és amikor zárolják a számlákat, jön a felháborodás, persze jogtalanul.

Talán az is fontos, hogy nemcsak első befizetési bónusz van náluk, hanem különböző versenyek, ahol most például az EB-re lehet jegyet nyerni. De kínálnak évente többször  5-10 ezer forintos bónuszokat is, persze a megforgatásuk nem a legkönnyebb feladat - de aki szereti a kihívásokat, annak bátran ajánlom.

Ami még elsőre talán zavaró lehet, az az, hogy nem 1X2 van feltüntetve egy labdarúgó meccsnél, hanem 102. Kétesélyben például az 1X náluk 10, ami elsőre zavaró, de ha sokat fogadunk itt, akkor meg lehet szokni. Az over/under is egyszerű +/- jelekkel van feltüntetve, oda kell figyelni, mire kattintunk, amikor elhelyezünk egy fogadást.

Amikor elkészítettük a szelvényt, kiválasztottuk az eseményeket, tippeket, és beírtuk a tétet, akkor kétszer is rákérdez, hogy valóban azt akartuk-e megtenni. Sok irodánál egy kattintás, és már nincs vissza út. Itt még van. Nálam is előfordult már, hogy figyelmetlenségből rossz helyre kattintottam, és nem azt játszottam meg, amit valójában akartam. De az is kellemetlen tud lenni, amikor a tétet rosszul adjuk meg, és egy nullával több kerül az összeg végére. Higgyétek el, kellemetlen tud lenni. Itt kétszer is rákérdeznek, mielőtt véglegesíted a fogadásod.

Amit még feltétlenül meg kell említeni, hogy lassú internetkapcsolatnál a Live rész be sem jön. Akinek tehát lassabb a netje, azoknak könnyen problémája lehet az élő résszel.

 

-oak-