Fogadóiroda ismertető: Bet-at-Home

Sportfogadói szemmel
Személyes tapasztalatok, tippek, trükkök, melyeket érdemes megfontolni, ha sportfogadásra adjuk a fejünket.

 

Be-, és kifizetés:

Egyszerű, gyors, biztonságos. A legáltalánosabb befizetési módok, azaz a banki átutalás, bankkártya, Skrill és Neteller segítségével történő feltöltés is lehetséges, de ez minden valamire való irodánál így van. 

Én leginkább bankkártya használatát javaslom, hisz talán a leggyorsabb, és legbiztonságosabb feltöltési mód. Ráadásul, ha saját bankkártya segítségével töltöd fel számládat, akkor ezzel jelzed az iroda felé, hogy nem egy „fake” számláról van szó, és nem egy „fantom” felhasználóval van dolga az irodának. (Ezt minden irodánál javaslom, nem csak a Bet-at-home-nál)

 

Kifizetéseknél soha semmi gond nem volt. Első kifizetés igénylése előtt teljesen természetes módon bekérnek egy-két személyes dokumentum másolatot az azonosítás miatt, de ez teljesen érthető. A biztonság mindenek előtt, és nem kell félni, hogy az adataiddal visszaélnek, ezeknek az irodáknak sokkal fontosabb a jó hírnév, minthogy aljas módon kiadják az adataid illetékteleneknek.

 

Első befizetés bónusz:

A Bet-at-home jelenleg 50%-os első befizetés után járó bónuszt kínál, egészen 50€-ig. Amikor én regisztráltam, még 20€-s volt a bónusz, így ha tehetném, most regisztrálnék. Persze ezt nem lehet, de aki olyan szerencsés, hogy nincs regisztrációja a bet-at-home-nál, itt a lehetőség 50 extra euróra! Érdemes a maximális 50€-t kihasználni, ehhez pontosan 100€-t kell feltölteni. Regisztrációnál a FIRST bónusz kódot kell bepötyögni a megfelelő helyre, és az első befizetés után automatikusan jóváírják számlánkra az 50 €-t.

Teljesen korrekt ajánlat, 1.70, vagy a fölötti oddsok számítanak bele a forgatásba, amire 90 napot biztosít a bet-at-home. Ez bőven elég még akkor is, ha pár eurós téttel játszunk. A teljes összeget 4-szer kell megforgatni, simán teljesíthető feltételek, sokkal extrémebb forgatási követelmények is vannak egyes online irodáknál.

 

Kínálat:

Ha dicsérnem kéne a bet-at-home kínálatát, nagyon meg kéne erőltetnem magam. Mivel objektíven kell értékelnem, azt kell mondjam, vannak ilyen szempontból sokkal jobb fogadóirodák magyar nyelven is. A sportok, események számával nincs gond, hisz a populáris sportokon kívül lacross, sakk, golf, floorball és még több nem annyira kedvelt sportra is fogadhatunk, de egy-egy eseménynél a fogadások száma meglehetősen kevés. Leginkább nyertesre (kétesély, háromesély) lehet fogadni, gyakran hiányoznak olyan népszerű fogadási típusok, mint a hendikep, vagy az „alatt/felett” fogadási forma.

Márpedig legyünk őszinték, ha az ember arra adja a fejét, hogy egy online fogadóirodánál regisztrál, akkor ez alapvető dolog lenne. Mert így néha olyan érzése van az embernek, mintha a „Tippmix” kínálatát böngészné…

Ebben lenne mit fejlődni az irodának, de mindennek nyoma sincs. Szoktak küldeni kérdőívet a régi felhasználóknak, és rendre megkérdik, hogy miben kellene fejlődniük. Én mindig leírom, de falra hányt borsó effektust érzek. Az elmúlt pár évben szinte semmit nem fejlődtek ilyen szempontból. A nagyobb ligákra azért elég jó a kínálat, vagy inkább úgy mondom, hogy megfelelő. A labdarúgás természetesen itt is elsőbbséget élvez, a foci kínálatukkal talán egy jó átlagot hoz az iroda. Aki tehát csak focira fogad, az itt is megél, aki viszont szeret kevésbé populáris sportokra fogadni, annak bőven lesz hiányérzete!

 

Oddsok:

Ha a bet-at-home oddsait kellene értékelnem egy ötös skálán, ahol az 5 a kiváló, akkor egy 2-est adnék nekik. Ha jól emlékszem, ez az iskolában elégségest jelentett… A bet-at-home oddsai nem jók, de még csak átlagosnak sem mondhatók. Ki kell jelenteni, az iroda bukmékerei ilyen szempontból fukarok, nem igazán szeretnék, ha bárki is náluk gazdagodna meg. Lehet a neten ingyenes odds-összehasonlító portálokon nézelődni, de bizony nem kevés idő lenne, mire talál az ember egy olyan eseményt, ahol a bet-at-home kínálja a legmagasabb szorzót. Oddsokat tekintve tehát nem egy piacvezető iroda, és ezt azt hiszem, kár is tovább ecsetelni.

 

Élő fogadás:

Minden fogadóiroda próbálja fejleszteni az élő fogadás szekciót, és ez a bet-at-home-ra is igaz. Próbálják bővíteni az események számát, de a fogadási opciók egy-egy eseményre itt sem korlátlanok. Rengeteg az olyan fogadási forma, amit a sportfogadók nagy többsége nem igazán szeret, például az, hogy a 0-15 percig esik-e gól, vagy a 15. és a 30. perc között születik-e találat. Azonban javukra kell írni, hogy próbálnak fejlődni ilyen téren, persze ez a fejlődés nem nevezhető rohamosnak …

 

Ami még kifejezetten zavaró, az az, hogy a meccsek vége felé túl hamar zár a piac. Egy példa: Van egy találkozó, ahol például volt 5 csere a második félidőben, és több alkalommal percekig állt a játék ápolás miatt. Ilyenkor például egy Premier League meccsen akár 5-6 perc hosszabbítás is szokott lenni, de a bet-at-home már a 85. perc környékén bezárja a piacot, amikor azt még semmi sem indokolja. Ilyen szempontból akár 8-9 perc is kimarad a meccsből, pedig az élő fogadásnak az lenne a lényege, hogy az első perctől az utolsóig tudjál fogadni. Ez nekem mindig szúrta a szemem, és nem is szívesen fogadok itt élőben. Vagy ha igen, akkor relatíve kis téttel.

 

Ügyfélszolgálat:

Az ügyfélszolgálati résszel soha semmi probléma nem volt, még hétvégén is él a chat. Email-ben küldött kérdésekre villámgyorsan válaszolnak, így ha valaki nem türelmetlen, és elfogadja, hogy nem ő az iroda egyetlen ügyfele, egész biztos, hogy a kérdésére belátható időn belül kielégítő választ kap. Én nem sok alkalommal fordultam ennél az irodánál az ügyfélszolgálathoz, és ez  egyben azt is jelenti, hogy igazából semmi probléma nem is adódott az irodával kapcsolatban! Ez pedig csak jót jelent!

 

Felület, fogadószelvény:

Ha őszinte akarok lenni, engem soha nem érdekelt, hogy egy irodának sárga-fekete, vagy zöld-fehér-e a felülete. Ez részletkérdés, de a bet-at-home ilyen szempontból kellemes. Simán el lehet igazodni a kínálatban, és a fogadószelvény is egy átlagot hoz. Ami viszont jó, hogy mielőtt elfogadná a tétet egy kattintás után, még egyszer rákérdez, hogy valóban annyit szeretnél-e feltenni, és lehet újra ellenőrizni a szelvényt. (Ezt én nagyon fontosnak tartom, de sajnos vannak elismertebb irodák, például a Bet365, ahol, ha egy nullával többet írsz a tét végére, és kattintasz, már nincs visszaút. Így könnyen lehet, hogy egy 1.000 Ft-os szelvényt 10.000 Ft-tal küldesz játékba. Persze ha bejön, az nagyon jó érzés, de Murphy törvényének megfelelően ilyenkor általában bukik a szelvény :D

 

Összefoglalva:

A Bet-at-home talán nem a piacvezető fogadóiroda Magyarországon, de mégis azt mondom, hogy megéri regisztrálni. Persze akinél a sportfogadás életforma, netán fizetés-kiegészítésként szolgál az esetleges bevétel, az innen hamar elpártol. Aki viszont szórakozásból játszik, alacsony tétekkel, elsősorban az izgalom kedvéért, annak bőven megteszi. Sok ismerősöm van, akik kifejezetten kedvelik ezt az irodát!

 

Amit még feltétlenül meg kell említeni, az a bet-at home kupon! 5 és 3 eurós kuponokat szoktak beletenni különböző újságokba. Nem a reklámozás a célom, de autós újságokban, zenei magazinokban, a „nyuszis” magazinban, és a legnagyobb magyar sporttal foglalkozó napilapban is előfordulnak ezek az általában 5 €-t érő kuponok. Ezek nagyjából egy ezres nagyságú papírlapocskák, amin van egy kód, amit ha beírsz a megfelelő helyre, 5 euró lesz a számládon. Ez nem egy nagy összeg, de ugye ajándék lónak sem nézzük a fogait :D Aztán ismerek én olyan srácot, aki egy ilyen 5 eurós kuponból nyert annyit, hogy plazma TV-t vett rajta. Persze az igazság az, hogy a legtöbb alkalommal ezt a pénzt visszabukjuk az irodának, de ha valaki megbecsüli ezt az ajándékot, akkor egy kis szerencsével meg lehet fialtatni azt az 5 eurót. Egyébként ha valaki nem akar mondjuk autót venni a későbbi nyereményből, háromszoros megforgatás után kiveheti a teljes összeget.

 

Ami zavaró, hogy a regisztrációnál nem választhatsz magadnak felhasználói nevet, hanem ők adnak egy számot. Ugyanígy a jelszó is egy számsor lesz, amit mindenképp érdemes több helyre felírni, mert ha nem játszol itt nap, mint nap, ezt egész biztosan elfelejted, aztán fordulhatsz az ügyfélszolgálathoz!

 

Említést érdemel, hogy naponta nyer egy felhasználó 50 eurót. Ha nem lép be aznap a nap nyertese, akkor a következő napi nyertes már 100 euróval lesz gazdagabb, ha belép. Ami a problémás, hogy Lengyelország lakosságának fele regisztrálva van náluk, így elég kicsi az esély, hogy te legyél a napi nyertes, de magyarországi felhasználók is „gyakran” kerülnek kisorsolásra. Előfordul, hogy 1000 euró feletti összeg is nyertesre vár, ha a napi nyertesek egymást követő napokon nem lépnek be. 

Remek marketing fogásnak tartom, de mivel pesszimista vagyok, így kétlem, hogy ebben az életben én legyek a napi nyertes. Bár amíg élünk, remélünk, és végszóként azt mondom, egy esélyt megérdemel a Bet-at-home, mert alapvetően, a maga hibáival együtt is, egy korrekt iroda!

 

Azt még el kell mondanom, hogy bármit olvastok a neten ezzel az irodával kapcsolatban negatív jellegű kommenteket, senkit se ijesszen el a regisztrációtól. Ha minden szabályt betart a Kedves Felhasználó, akkor semmi gond nem lesz!

Sőt meg kell említeni, hogy évente egy-két alkalommal van 100 eurós 100%-os kaszinó bónusz, amit ugyan elég nehéz kipörgetni, de a rulettel úgy a bónusz 50 %-át egy pár óra ráfordítással ki lehet pörgetni. Türelem, idő, rutin, és csöppnyi szerencse kérdése az egész! 

 

 

Remélem tudtam segíteni, sok sikert, és sok nyertes szelvényt kívánok mindenkinek a Bet-at-home-nál!

 

-oak-