Fogadás = meccsnézés

2018-12-19
Egy új felmérés szerint az amerikaiak hetven százaléka nagyobb valószínűséggel nézi meg azokat a meccseket, melyekre fogadott.

 

Tekintvén, hogy egyre több USA tagállam engedélyezi a sportfogadást, a felmérés eredménye kecsegtető a sportligák és a meccsek közvetítését végző szolgáltatók számára. 

 

A november 26-28 között telefonon megkérdezett 741 felnőtt csupán 27 százaléka válaszolta azt, hogy nem nézné akkor sem nagyobb valószínűséggel a mérkőzéseket, ha fogadna rájuk.

 

A 18-29 éves korosztály kapcsolja be legnagyobb, 88 százalékos valószínűséggel a tévét, ha fogadott egy meccsre.

 

A felmérés szerint egyébként jelenleg az amerikaiak csupán 3 százaléka fogadott már valamilyen napi fantázia sport (dfs) oldalon.

 

A válaszolók 40% mondta azt, hogy elfogadja a Legfelsőbb Bíróság tavaly májusi döntését, mely szerint az államok saját hatáskörben határozhatják meg, hogy legalizálják-e a sportfogadást vagy sem. A nemek közti különbség itt jelentős – a férfiak 52%-a, míg a nők csupán 28%-a tartja pozitívnak a döntést. A válaszolók 16%-a nem ért csak egyet a Legfelsőbb Bíróság döntésével, és 44% mondta azt, hogy nem tudja vagy nincs véleménye.

 

61% nyilatkozott úgy, hogy szerinte a sportfogadás legalizálása csaláshoz vagy bundázáshoz fog vezetni, és 33 százalék szerint nem lesz ez a helyzet. 35% csak a profi sportokra való fogadást legalizálná, 42% azonban engedélyezné a profi és az egyetemi/főiskolai sportokra történő fogadást is.

 

Csak a válaszolók 32%-a fogadna nagyobb valószínűséggel, ha az legális lenne az államában, 66% pedig ennek ellenére is játszana.

 

2017 áprilisában egy másik Seton Hall Sports felmérés arra az eredményre jutott, hogy az amerikaiak 62 százaléka hagyná a sportfogadás szabályozását az államokra, 27 százalék pedig azt akarta, hogy a szövetségi kormány felügyelje az iparágat.

 

Még korábban, 2017 szeptemberében az amerikaiak 55 százaléka jelezte azt, hogy legalizálná a sportfogadást.

 
Címkék: sportfogadás,