Foci Eb-tippek: Anglia - Wales

2016-06-16
A B csoportból is maradt egy meccs csütörtökre, méghozzá nem is akármilyen. A Bale vezette Wales Anglia ellen játszik, az fix, hogy Lens-ban kő kövön nem marad majd. A pályán és azon kívül is lesznek események!

Anglia - Wales

Tipp: Büntetőlapok száma 3.5 felett

Bet365 odds: 1.61

TippmixPro odds: -

Kezdés: csütörtök, 15:00

 

Felix Brych, német játékvezető kapta a megtisztelő feladatot, hogy tartsa kézben az Anglia-Wales összecsapást. Az első körben nem vezetett meccset, úgyhogy rákészülhetett erre a nem akármilyennek ígérkező 93-94 percre.

Wales első Eb-mérkőzését megnyerte, Szlovákiát sikerült 2-1-re verni Bale vezérletével, aki szabadrúgásból volt eredményes. Wales küzdött, hajtott, aminek meg is lett az eredménye. Anglia sem játszott rosszul Oroszország ellen, csak épp Vasilij Berezutskiy 93. percben szerzett fejesgóljával nem számoltak Sterlingék. Végig irányították a meccset, de a hajrában bekapott gól igencsak szomorúvá tette az angolokat, akiknek nem erényük jól szerepelni nagy tornák 2. félidejében.

Ha Wales ma is pontot szerez, vélhetően 4 ponttal fixen továbbjutó lesz. Anglia viszont győzelmi kényszerben játszik, hisz a csoport leggyengébb láncszeme, az orosz csapat ellen csak 1-1-es döntetlent ért el. Vagy ezt a mait, vagy majd a Szlovákia elleni találkozót meg kell nyerni!

Az fix, hogy kő kövön nem marad majd Lens-ban, és itt főleg a mérkőzésre gondolunk. A walesi 23-as keretből 20-an fociznak Angiában! Ismerik egymást az angolok és a walesiek, ez bizony presztízs meccs a javából.

Kemény párharcok várhatóak, parázs csaták, és valószínűleg erősen érzelemdús találkozó lesz. Főleg akkor, ha netán Wales vezetést tud szerezni, az angolok egyből frusztráltak lennének. Mondjuk könnyen azok lennének akkor is, ha sokáig nem sikerülne gólt szerezni... Ne feledjük, az iksz ma Walesnek jó!

Brych egyébként nem tartozik a legnagyobb kártyások közé. Olyan spori, aki nem feltétlenül hoz jó döntést minden szituációban. Amikor nagy blődséget fúj, akkor is teljesen biztos benne, hogy jól ítélt. Az ő nevéhez fűződik Kiessling legendás fantom-gólja, amikor egyszer egy Leverkusen-Hoffenheim bajnokin  úgy talált be a szőke témadó, hogy nem talált be. Oldalt volt egy lyuk a hálón, ott bújt be a laszti, és mivel később valóban a kapuban kötött ki a bogyó, Brych gólt ítélt... (Később a hoffenheimiek hiába mutatták a lyukat a hálón, Brych nem vonta vissza a tévesen megítélt gólt, pedig valószínűleg akkor neki is leesett, hogy tévesen ítélt...)

Dr. Felix Brych jobban teszi, ha ma nem csak szavakkal próbál fegyelmezni, de a lapokat is bőszen emelgeti, mert ez nem lesz babazsúr!

Címkék: sportfogadás, tipp,