Foci Eb-tippek: Ukrajna - Észak-Írország

2016-06-15
Ukrajna hiába játszott jól Németország ellen, mégis kikapott 2-0-ra. A legnagyobb ziccereket sem sikerült értékesíteni, így a második meccsen az észak-írek ellen egyszerűen kötelező behúzni a három pontot. Sőt a három pont mellett a gólkülönbséget sem ártana visszatornázni pozitívba.

Ukrajna - Észak-Írország

Tipp: Ukrajna nyer

Bet365 odds: 1.57

Tippmix odds: 1.55

Kezdés: Június 16. 18:00

 

Lehet, hogy kevesebb nézőt vonz ez a találkozó, mint a 'nagyok' meccsei, de sportfogadás szempontjából értékes összecsapás lehet.

A C csoportban Ukrajna 2-0-ra kikapott a németektől, Észak-Írország pedig a lengyelektől. Mindkét válogatottnak nulla pontja van, de amíg az észak-írek játéka kiábrándító volt az első körben, addig az ukránok végig pariban voltak a világbajnok ellen. Pyatov kapus is védett egy-két ziccert a bekapott gólok mellett, de Neuernek is többször komolyan nyújtózkodni kellett.

Az észak-írek messze a legrosszabb játékkal rukkoltak ki az Eb-n. Talán az osztrákok voltak még közel olyan tompák, Alabáék sem lehetnek büszkék magukra. Hitehagyott csapatok ezek, legalábbis az első meccs alapján ez szűrhető le. Az észak-írek szerepet tévesztettek, mert az a foci, ami a selejtezőben működött, itt nagyon nem. A lengyelek ellen sem működött, és nem fog Ukrajna ellen sem.

Ellenben az ukránok igen komoly focit mutattak be Németország ellen. Az tény, hogy a Nationalelf ellen főleg a kontrákra építettek Konoplyankáék, ami működött is, csak a befejezéseknél kellett volna még egy kis plusz, egy kis szerencse.

 

Ukrajna domináns szerepkörben

Most Ukrajna teljesen más játékot fog játszani. Az ukrán lesz a domináns csapat, ezt a meccset egyszerűen meg kell nyerni. Változtatni talán nem fog Fomenko mester, bár a középpályán azért lehet szerepet kap még egy támadóbb szellemű játékos. Konoplyanka és Yarmolenko viszont egész biztosan kezd, ez a két játékos a német szélső védőket is sokszor átjátszotta. Höwedes és Hector sem tudott ellenük hiba nélkül játszani, ráadásul amíg bírták erővel, addig mindkét játékos szinte 100 %-os pontossággal passzolt! Zozulya vagy Seleznyov játszik majd éket, gyakorlatilag két egyforma felépítésű csatár. Bármelyikük kezd, nagyon fizikális meccsre számíthat, de lekötik majd a védők figyelmét, és így nyitnak teret a második hullámban érkezőknek.

A németek ellen az ukránok szélső védői is sokat vállaltak támadásban, Shevchuk és Fedetskiy is sokat vállalt. Aki nem látta a német-ukránt, a 2-0-ról azt is hiheti, hogy laza német-győzelem, de vért kellett izzadniuk Mülleréknek, hogy behúzzák a meccset. Ráadásul Schweini gólja az utolsó momentum volt a meccsen, de akkor Fomenko együttese már 19-re húzott lapot, ami most nem jött be...

Észak-Írország vélhetően jobban megnyílik majd, hisz abban nem bízhatnak, hogy majd a németeket megverik a 3. meccsen. Ha jobban kinyílnak, akkor az ukránoknak aligha kell a 2. félidőig várni a góllal. Egyébként a lengyeleknek sem kellett volna, volt helyzetük az első játékrészben is, csak kimaradtak a ziccerek. Komoly játékerőt képvisel ez az ukrán csapat, Észak-Írországot meg fogja verni, és könnyen lehet, hogy még a lengyeleket is.

Címkék: sportfogadás, tipp,