Foci-vb 2018: Taktikai csatát várunk a dán-horvát összecsapáson

2018-07-01
A szombati nyolcaddöntők tíz gólt hoztak, erre nagyon kevesen számíthattak. Vasárnap már valószínűleg nem rezegnek sokat a hálók, főleg nem az esti dán-horvát találkozón.

Horvátország - Dánia

Online sportfogadás tipp: 2.5 gól alatt

Unibet odds: 1.50

Kezdés: vasárnap 20:00

 

A szombati nyolcaddöntők elkényeztettek minket, két élvezetes meccs, összesen tíz gól, ami nagyjából annyi, amit mi a nyolc nyolcaddöntőre vártunk. Persze nem lesz itt minden összecsapáson gólfesztivál, könnyen lehet, hogy vasárnap gólt sem nagyon látunk a rendes játékidőben. A Horvátország - Dánia összecsapáson például két olyan válogatott feszül egymásnak, amelyek a nagyon stabil, masszív védekezésre építenek.

Horvátország a vb-n az első két meccsén nem kapott gólt, ugye ezek voltak azok a meccsek, amikor a legjobb tizenegy játszott. Aztán a 3. csoportmeccsen Izland betalált, de Izland is csak büntetőből volt erre képes. Szóval akciógólt a horvát válogatott nem kapott, és lehet, hogy vasárnap sem fog.

Az ellenfél ugyanis Dánia, amely előre aláírná azt, hogy a továbbjutó kiléte büntetőpárbaj után dőljön el. A dánok már a csoportmeccseik során sem kockáztattak semmit. Peru lefocizta Eriksenéket, az megint más kérdés, hogy a focit gólra játsszák, abból meg Dánia szerzett egyet, Peru a büntetőt is az égbe küldte a kapu helyett. Ausztrália ellen 1-1, és ahogy a horvátok, úgy a dánok is büntetőből kapták a gólt. A franciák elleni találkozót meg kér említeni, a 0-0-ás szalonremi előre lebeszélt, nyugodtan mondhatjuk, lefixált eredmény volt. 

Szóval két válogatott csap össze, amely nem nagyon szeretne gólt kapni, és valószínűleg nem is fog. Szombaton olyan szempontból szerencsénk volt, hogy jöttek a korei gólok, így a hátrányban lévő nem játszhatott kivárásra. Viszont itt kockázatot egyik fél sem vállal majd, sem a meccs elején, sem a közepén, a végén meg főleg nem. Még akkor sem tűnik ez rossz tippnek, ha netán jönne egy korai gól valamelyik oldalon, mert akkor az előnyben lévő csapat semmi mással sem törödne, mint az 1-0 védésével.

Ez a két együttes összesen 540 percet játszott a vb-n, akciógól pedig ezen időintervallumon belül nem született. Az meg nem túl valószínű, hogy három büntetőt is megítél az argentin játékvezető, Nestor Pitana. De ha még meg is tenné, azokat be is kéne lőni...

Címkék: sportfogadás, tipp,