Foci-vb 2018: Neymarék meccse is 'lapos' lehet

2018-06-27
Messiék kibrusztolták a győzelmet és a továbbjutást Nigéria ellen. Szerdán már Neymarékon a sor, a Selecao ugyanis még nincs ott a legjobb 16 között.

Szerbia - Brazília

Online sportfogadás tipp:  3.5 büntetőlap felett

Unibet odds: 1. 43

Kezdés: szerda: 20:00

 

Amíg kedden Nigéria számára elég lett volna az iksz, itt a Szerbia-Brazília meccsen előbbinek nyernie kell a továbbjutáshoz. Ez a semleges nézőknek jó hír lehet, így a szerbek támadó oldalon is mutatni kell majd valamit, és nem is akármit. Gólt, vagy sokkal inkább gólokat kell lőni.

Brazília eddig keveset mutatott. Svájc ellen egy sovány iksz, bár tény, ott a VAR-ral akadt gondja a Selecaónak, de Costa Rica ellen nagyon nem ment a foci, csak a hajrában sikerült megszerezni a vezetést, amit aztán sikerült megduplázni. Costa Rica állta a 'rohamokat', Navas védett pár nagyot, de azt sem lehet mondani, hogy a Selecao minden 5. percben ajtó-ablak ziccert rontott. Fásult, sokszor ötlettelen a brazil válogatott, de ez még változhat.

Alireza Faghani, iráni játékvezető fújja majd a sípot, remélhetőleg jól. A tavalyi Konföderációs Kupán három meccset is vezetett, 14 sárgát osztott ki, de meg kell jegyezni, hogy a Portugália-Chile mérkőzés nem 90, hanem 120 percig tartott.

Itt a vb-n a Németország - Mexikó találkozón 2-2 sárgát adott, 80. perc után hármat is felmutatott. Kemény, de sportszerű meccs volt, szóval ez a négy sárga kevésnek nem nevezhető, igaz, soknak sem. A Szerbia-Brazília találkozó azért érzelmektől aligha lesz mentes, és biztosak lehetünk abban is, hogy déli szomszédaink megpróbálják majd kizökkenteni a brazilokat a játékból. Minden eszközt be fognak vetni a cél érdekében, a cél pedig a győzelem.

Kolarovék a Costa Rica elleni találkozón 2 sárgát szedet össze, de ugyanennyit kapott a CONCCACAF zónából érkező ellenfél is. A Svájc elleni érzelmektől sem mentes találkozón Milenkovicék 4 sárgát is begyűjtöttek, ez is jelzi, hogy ha az érdek azt kívánja, akkor nem riadnak vissza a keménykedéstől, dumától, reklamálástól, de a durvaságtól sem.

A brazilokat sem kell félteni, mert ott van például Casemiro és Paulinho, a két labdaszerző középpályás, posztjukból adódóan eleve potenciális lapmágnes mindkettő. De ott van Neymar is, aki szintén egy eléggé megosztó figura. Ritka az olyan találkozó, ahol ne kapna róla lapot egy-két ellenfél, de az ő játékában is benne van a sárga, mert előszeretettel dobálja magát, másrészt őt is ki lehet billenteni a lelki egyensúlyából. Márpedig Ivanovic-ék nem fognak kesztyűs kézzel bánni vele. Valószínű, hogy valaki még a meccs elején komolyabban megkínálja, hogy 'érezze a törődést'.

De ebben az összecsapásban simán benne van, hogy valakinél komolyabban elgurul a gyógyszer, és akkor benne van a második sárga után kapott piros lap, ami ugye ből egyből három büntetőlapot jelent egyetlen játékosnál.

Címkék: sportfogadás, tipp,