Foci-vb 2018: Nem mehetünk el szó nélkül Kolumbia szorzója mellett!

2018-07-03
Kezdjük a tényekkel: Kolumbia szorzója az Anglia elleni nyolcaddöntőn nagyjából 4.00-es odds-ért fogadható átlagban a különböző fogadóirodáknál. Kérdés csak az, hogy miééért?!

Kolumbia - Anglia

Online sportfogadás tipp: Kolumbia vagy döntetlen

Unibet odds: 1.75

Kezdés: kedd, 20:00

 

Ahogy a bevezetőben említettük, Kolumbia győzelme négyszeres pénzt ér. Hogy miért, az egy jó kérdés, mert a két együttes játéktudása között nincs ekkora különbség. sőt egyáltalán nincs különbség. Legutóbb 2005-ben találkozott a két válogatott, ami jó rég volt, azt a meccset pedig kár hivatkozási alapként citálni.

Ami Kolumbiát illeti, három teljesen különböző mérkőzést játszott a vb-n. Kezdett egy Japán elleni vereséggel, viszont azon a találkozón Sanchez a 3. percben kiállt kezezés miatt, Japán pedig a büntetőt is bevágta. Jól játszottak Falcaóék, de nyerni nem tudtak.  Aztán jött a Lengyelország elleni 3-0-ás siker, a Cafeteros legjobb meccse, majd egy érthetetlenmeccs Szenegál ellen, amit a játék képe alapján az afrikai csapatnak kellett volna nyernie, de gólt Kolumbia lőtt, így Kolumbia nyert, és jutott tovább.

Anglia igazi játékerejéről pedig fogalmunk sincs. Tunézia ellen csak egy hajrában lőtt góllal sikerült győzni, aztán a Panama elleni gálameccs jól néz ki, de Panama nem Anglia szintje. Shearer szerint a panamai játékosok Non-League szinten voltak, ami lefordítva azt jelenti, hogy Angliában amatőr ligákba fértek volna be ezek a spílerek. Lehet volt benne enyhe túlzás, de látva a meccset és az eredményt, a korábbi angol ikon olyan nagy marhaságot nem mondott. Belgium ellen pedig egyrészt felforgatott csapat játszott, másrészt teljesen mindegy volt, mi lesz a végeredmény.

Lényeg a lényeg, Anglia egy élesebb meccset játszott a tornán Tunézia ellen, azt nagyon röfögve hozta. Kolumbia azért Tunéziánál magasabb szinten jegyzett együttes, és ez még úgy is igaz, hogy James, a Bayern ásza sérülése miatt ezt a meccset kihagyja. Így sem marad irányító nélkül a Los Cafeteros, hisz Quintero játszik este. Talán nem is baj, hogy nincs James, mert így Quintero kezében lesz a karmesteri pálca.

Pekerman a kezdőbe nevezi Murielt, aki Falcaóval elég komoly csatárduót fog alkotni. Muriel, ha valamihez nagyon ért, akkor az az, hogyan kell helyezkedni, helyzetbe kerülni. Falcao pedig két lábon járó gólveszély. Quintero és Cuadrado szintén komoly feladat elé állítja majd az angolokat, és igazából akkor még nem beszéltünk Yerry Mináról, aki eddig két gólt bólintott a vb-n, ezzel pedig jelenleg a csapat házi gólkirálya középső védőként.

Kicsit fura, hogy Anglia ennyire esélyes, miközben Kolumbia győzelme 4.00-es odds mellett fogadható. Még kétesélyben is 1.75, ez pedig már elég jó opciónak tűnik. Ha pikírtek akarunk lenni, akkor már az kisebb csoda, hogy Anglia továbbjutott. Ha nincs ott Panama a csoportban, könnyen lehet, hogy Kane-ék már rég összecsomagoltak volna...

 

Várható kezdőcsapatok (a fifa.com szerint):

Kolumbia: David Ospina; Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerry Mina, Johan Mojica; Carlos Sanchez, Mateus Uribe; Juan Cuadrado, Juan Quintero, Luis Muriel; Falcao
Anglia: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Dele, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Raheem Sterling, Harry Kane

Címkék: sportfogadás, tipp,