Foci-vb 2018: Mesut Özil gyenge játéka nekünk ajándék

2018-06-23
Németország a vb-n elveszítette a Mexikó elleni találkozóját, így a továbbjutáshoz Svédországot és Dél-Koreát meg kell verni. Elsőként szombaton a svéd válogatott lesz az ellenfél.

Németország - Svédország

Online sportfogadás tipp: Az Özil által megtett km-ek száma 9.75 alatt

Unibet odds: 1.72

Kezdés: szombat, 20:00

 

Mesut Özilt bűnbaknak tartják a német szurkolók a Mexikó elleni vereség miatt. Persze csapatként sem csillogott a német válogatott, de Mesut a gyengék közt is a leggyengébb volt a pályán a Nationalelfben. Annyira szürkén játszott, hogy elmondani nehéz. Persze ő és Gündogan már a vb előtt kihúzta a gyufát a szurkolóknál, amikor is a válogatott két játékosa Erdogan, török elnökkel parolázott, segítve ezzel a kampányát. Gündogant az utolsó hazai felkészülési meccsen végig fújolta a közönség, amikor pályára lépett. (Özil inkább sérültet jelentett, neki ilyen szempontból valamivel több esze volt...)

 

Szóval Özil

Az Arsenal támadója/középpályása olyan sokat a németek játékához nem tett hozzá. Gyakorlatilag semmit. A német válogatottat nem lehet azzal vádolni, hogy ne próbálkozott volna. Nyomtak Müllerék Mexikó ellen, és minimum az ikszre rászolgáltak volna, de nem volt szerencséjük. Igen ám, de mit vállalt Özil? Tényleg nem sokat, és csak azért nem írhatjuk, hogy semmit, mert egy lövést ő is magára vállalt. Egyet abból a 25-ből, amit a német válogatott kapu felé küldött. A passzjátékból természetesen kivette a részét, de ennek nagy része alibi passz volt, kulcspassszokra nem nagyon vállalkozott, márpedig neki ez lenne a feladata.

Özilnek kéne kiosztani a gólpasszokat, vagy a gólpasszokat megelőző átadásokat. Ő viszont amolyan Kroososan csak tologatta a bogyót.

Sokat veszik/vették őt elő, de igazából nem csak őt, hanem az őt pályán tartó Löw mestert is. Mert az egy dolog, hogy az Arsenal légiósa rosszul játszott, -ez előfordul. Ezt viszont a mesternek észre kellett volna venni, rengetegen már a félidőben leimádkozták volna a török származású játékost a pályáról, ezzel szemben Özil végigjátszotta a találkozót! Jött Reus, Gomez és Brandt, azt nem lehet mondani Löwre, hogy nem előre cserélt volna, de igazából Özil végig haszontalan volt. Kis túlzással csak a helyet, helyesebben a terültet vette el Reus, Draxler, Brandt és a többiek elöl.

 

Két lehetőség van

Özil vélhetően kezd (ebből indulunk ki), hisz Löw kis túlzással szerelmes játékosába. Ha kezd, akkor vagy jól játszik, netán gólt lő és gólpasszt ad, vagy megint pocsékul szerepel, és akkor aligha jut neki 94 játékperc.

Ha jól játszik, netán valami gálaszerűt nyújt a német csapat, akkor azért cseréli majd le, ha nem játszik jól, akkor meg azért.

A Mexikó elleni találkozón 10.009 km-t futott, de a mi tippünk, hogy ezt a mennyiséget most nem fogja összehozni. Egyrészt mi tényleg arra számítunk, hogy nem fogja végigjátszani a találkozót, másrészt pedig a tipp akkor is jöhet, ha netán tévedünk, és Löw végig a pályán hagyja. De nem fogja, mert ha jól játszanak, elhúznak egy-két góllal a németek, akkor úgyis jön egy védekező középpályás a helyére, ha meg nem játszik jól, akkor tuti nem fogja megint végig a pályán hagyni őt a mester.

Özilnek egyébként sem az a feladata, mint pl. Kroos-nak, hogy tegyen le kb 12. km-t az 'asztalra', szedje össze a labdákat, és ossza le az olyan spílereknek, mint pl. Özil. Ő azért van a pályán, hogy a kulcspasszokat kiossza, hogy szervezzen, de bnem azért, hogy a mellette álló játékosnak adjon alibi passzokat. Szóval amire számítunk Öziltől, az kevesebb futómennyiség, és több értékes átadás. Ha pedig megint hozza azt a semmit, amit Mexikó ellen, akkor nincs az az Isten, hogy 60-65 percnél többet töltsön a pályán. Ahhoz túl erős a német pad, hogy Löw bármennyire szereti a játékát, ne kapja le a pályáról.

Címkék: sportfogadás, tipp,