Foci-vb 2018: Kolumbia kipöckölheti a vb-ről Teranga oroszlánjait

2018-06-28
A foci vb utolsó csoportmeccsei jönnek, izgalmakban csütörtökön sem lesz hiány. Kolumbia és Szenegál összecsapása például aligha lesz unalmas, hisz a győztes biztosan továbbjut, a vesztes pedig biztosan búcsúzik a vb-től.

Szenegál - Kolumbia

Online sportfogadás tipp: Kolumbia győz

Unibet odds: 1.85

Kezdés: csütörtök, 20:00

 

Kolumbia biztos továbbjutásához győzelemre lesz szükség, és ez a kiindulási alap. Azzal most nem foglalkozunk, hogy lengyel segítséggel is továbbjuthat a dél-amerikai csapat, mert itt Falcaóék nem akarják másra bízni a lényegi kérdések megválaszolását.

A dél-amerikai együttes számára pocsékul indult a vb, a Japán elleni bemutatkozó meccsen Carlos Sanchezt a játékvezető a 3. percben kezezés miatt kiállította, majd Japán még a büntetőt is értékesítette. Kolumbia viszont nem adta fel, ki is egyenlített, de az ázsiai együttes még begyötört egy gólt, és zsebre tette a három pontot. James-ék viszont a Lengyelország elleni találkozón bebizonyították, hogy nem adják fel. Legyalulták Lewáékat, magabiztos 3-0-ás győzelemmel a gólkülönbséget is pozitívba tornázták fel.

Viszont a biztos továbbjutáshoz Szenegált verni kell este. Azt a Szenegált, amely elég hullámzó tud lenni akár egy meccsen belül is. Vannak jó és rossz időszakai, olyan igazi afrikai csapat. A szép dolgok mellett a kevésbé szép dolgokra is képes Szenegál, Kolumbia sokkal egységesebbnek, kiegyensúlyozottabbnak tűnik.

Pekerman mester összeteheti kezét, hogy Falcao, James, Cuadrado és Quintero is pályára léphet, márpedig ez nem akármilyen négyes. Mind a négy játékos más-más 'skill'-ben jó. Falcao fejjátéka egyedülálló, nagyon érzi, hová kell bemozogni, helyezkedni, igazi vérbeli kilences. Quintero és James nagyjából hasonló kvalitású, mélynövésű, alacsony súlypontú irányító, de befejezésben is jó mindkettő. Olyan eszük van a focihoz, mint keveseknek. Cuadrado pedig remekül cselez és mellette gyors, de tőle sem áll távol a gól. Akár fantasztikus négyesnek is nevezhetjük. Ha pedig bele kell nyúlni, a padról jöhet Carlos Bacca, ő is sokszor bizonyított már.

Ami pedig még kiemelendő, hogy a kolumbiai hálóőr, Ospina is jobb, mint a másik oldalon N'Diaye. Afrikai csapatoknak ritkán erőssége a kapus-poszt, ez szinte tradíció arrafelé.

A tippünk tehát az, hogy a jobb kvalitású csapat, ez esetben Kolumbia győzni fog. Egyénileg jobb játékosok alkotják ezt a válogatottat, és az egység is érezhető most a kolumbiai srácok között, ami sosem hátrány.

Várható kezdőcsapatok (a fifa.com szerint):

Szenegál: Khadim Ndiaye; Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Salif Sane, Moussa Wague; Cheikhou Kouyate, Pape Alioune Ndiaye, Idrissa Gana Gueye; Sadio Mane, Mbaye Niang, Ismaila Sarr

Kolumbia: David Ospina; Santiago Arias, Davinson Sanchez, Yerry Mina, Johan Mojica; Mateus Uribe, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, Juan Quintero, James Rodriguez; Radamel Falcao

Címkék: sportfogadás, tipp,