Foci-vb 2018: Mbappé és Lukaku ismét kiszakíthatja a gólzsákot

2018-07-09
A francia és a belga együttes olyan sok minőségi támadót tudhat magáénak, hogy a nagy tét ellenére sem tudunk elképzelni gólszegény meccset.

Franciaország - Belgium

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 felett

Unibet odds: 2.10

Kezdés: kedd, 20:00

 

Az tény, hogy vb elődöntőt nem minden nap játszik az ember, viszont valahol ez is egy meccs. Az egészséges felfogás pedig az, hogy a meccseket meg kell nyerni. Ezzel eddig nem volt probléma egyik oldalon sem. A franciák és a belgák is őszintén játszottak, kivéve talán a francia-dán meccset, ahol a szalonremi mindenkinek megfelelt. Megfelelt volna a belgáknak is Anglia ellen, de Januzajék ott is győzelemre játszottak, és bevállalták a nehezebb ágat.  Azt vallja mindkét együttes, hogy a vb-győztesnek mindenkit le kell győznie.

Közös a két csapatban, hogy egyre jobban játszik. A gallok elég esetleges játékkal nyertek például Ausztrália ellen, aztán a Peruval játszott találkozón sem brillíroztak. Dánia ellen jött az energiaspórolós 0-0, de ezt követően lejátszották a vb egyik legjobb meccsét Argentína ellen (4-3), majd Uruguay ellen egy újabb sima siker (2-0). A lőtt gólok rendre jönnek, viszont hátul is akad probléma. Umtiti időzített bomba, kész csoda, hogy eddig csak egyszer faragott rá igazán a Les Bleus, amikor Ausztráliával játszott mérkőzésen kezezett a tizenhatoson belül, Jedinak pedig beverte a megítélt büntetőt. Azt a 11-est egyébként pont az a Cunha fújta be, aki ezt a Franciaország-Belgium találkozót is vezetni fogja.

 

Mbappét és Lukakut nehéz tartani ezen a vb-n

A franciáknál Mbappé kiváló vb-t fut, könnyen ő lehet a torna legértékesebb játékosa. Griezmann is bepötyögteti a maga góljait, erős a középpálya, megvan a támogatás szélen, szóval egyben van ez a csapat. A belgák is egyre jobbak, Brazíliát például lefocizták, Japán ellen is lőttek hármat, Tunézia ellen (5-2-es siker) gáláztak Lukakuék. Viszont a Japán elleni találkozó mutatta meg, hogy Belgiumnak vannak gyenge pontjai is.

Letámadásnál mindkét védelem képes betlizni, márpedig ezt a fegyvert valószínűleg be fogja vetni a belga és francia együttes is. Nagyon nehéz elképzelni egy gólszegény meccset, amikor pályán van Giroud, Griezmann és Mbappé, a másik oldalon de Bruyne, Hazard és Lukaku.

Legutóbb 2015 nyarán találkoztak felkészülési meccsen, akkor sem unatkoztak a nézők. Láttak hét gólt, abból a hétből hármat a francia csapat lőtt. A maradék négyet a belgák tették a közösbe, külön ki kell emelni azt a Fellainit, aki a négy belga gólból kettőt magára vállalt, egyet pedig előkészített gólpassz formájában.

De van itt még valami, egy rövidke sorozat, ami szerintünk folytatódni fog itt Oroszországban. Tény, hogy két meccset még csak erős túlzással lehet sorozatnak nevezni, de az tény, hogy 2010-ben és 2014-ben is potyogtak  a gólok az első elődöntőn. A tippünk, hogy nem lesz ez másként 2018-ban sem.

  • 2010 első elődöntő: Uruguay-Hollandia 2-3
  • 2014 első elődöntő:  Brazília - Németország 1-7
  • 2018 első elődöntő: Franciaország - Belgium ?-?

 

Címkék: sportfogadás, tipp,