Foci-vb 2018: Irán még kipöckölheti Ronaldóékat a vb-ről!

2018-06-25
Az aktuális Európa-bajnok Portugália még nem jutott tovább csoportjából. Ha elveszíti az Irán elleni harmadik csoportmeccsét, akkor csomagolhat.

Irán - Portugália

Online sportfogadás tipp: büntetőlapok száma 3.5 felett

Unibet odds: 1.87

Kezdés: hétfő, 20:00

 

Irán és Portugália válogatottjának van vb múltja. A két válogatott 2006-ban találkozott, akkor a csoportmeccsen a luzitánok 2-0-ra tudtak győzni. Viszont az sem volt puha meccs, ahogy vélhetően ez sem lesz!

Ott a 2006-os találkozójukon a Portugál válogatott 3 sárgát gyűjtött be, az irániak négyet. Itt a 2018-as vb-n érezhető, hogy a játékvezetők nem feltétlenül adnak lapot minden 'apróságra', de azért van egy határ, amit nem igazán lehet átlépni, vannak szituációk, amikor csak a lap jelent megoldást.

Irán a Marokkó elleni meccsén 3, a spanyolok elleni meccsén 2 sárgát gyűjtött. Nem extrém számok, de egyik meccsen múlt a továbbjutás. Itt most az a tét, viszont a továbbjutáshoz Iránnak nyerni kell! Ehhez pedig támadni kell, teljesen mást játszani, mint eddig. Sokkal lüktetőbb játék várható, amiben sokkal több lehetőség adódik majd arra, hogy a lapok száma növekedjen. De ugyanígy a luzitánok is kaphatnak lapokat, mert a tét számukra sem pici. Az egy dolog, hogy a meccs esélyesei Ronaldóék, de ez igazából semmit sem jelent, az esélyt érvényesíteni kell. Ki tudja, ha Irán mondjuk találna egy gólt, az mit váltani ki a luzitánokból...

Pepééket sem kell félteni, ha durvaságról van szó, de Irán sem egy puha csapat. Aztán az is tény, hogy az irániak nagyon akarnak majd, de képzetlenebbek, lassabbak. Gondoljunk csak bele, Silvát hogy lehet tartani, de gondoljunk bele, ki éri utol Ronaldót vagy Gelson Martinst, amikor megindul. Nagyjából senki, legalábbis szabályosan nem sokan. Marad a lerántás, apró kampó hátulról, máris villan a lap.

Ám kockáztatni a luzitánok sem fognak, ha kell, lap árán is megállítják majd az iráni támadásokat. Így a tippünk viszonylag egyértelmű, ezen a találkozón a paraguay-i Enrique Caceres spori legalább 4 lapot ki fog osztani. Feszült meccs lesz, nem lehet majd lapok nélkül kordában tartani a találkozót.

Címkék: sportfogadás, tipp,