Foci-vb 2018: Felix Brych majd tesz arról, hogy legyen miről beszélni

2018-06-22
Felix Brych egy olyan német játékvezető, aki vonzza a fura szituációkat. A tippünk, hogy az esti Szerbia-Svájc meccsen sem lesz észrevétlen.

Szerbia - Svájc

Online sportfogadás tipp: Lesz videós visszanézés a meccsen

Bwin/sportingbet odds: 2.30

Kezdés: péntek, 20:00

 

Az E-jelű négyesben egy kör után Szerbia vezet, mivel megverte Costa Rica csapatát. Kolarovékat követik a brazilok és a svájciak 1-1 ponttal, Costa Rica pedig pont nélkül a negyedik, és vélhetően ma sem gyűjt egyet sem Brazília ellen. Szóval nagy a tét az esti találkozón (is), győzelem esetén Svájc fél lábbal a továbbjutók között érezheti magát, Szerbia pedig a 3 pont begyűjtése esetén tutira ott van az egyenes kieséses szakaszban.

Nem babra megy a játék, ezért valószínűleg ez sem lesz szép meccs. De melyik az? Egy-két kivételtől eltekintve azért ezek kevésbé szórakoztató mérkőzések, de ez van, ezt kell szeretni.

Szóval a tippünk, hogy játékvezetői szempontból nem lesz egy átlagos találkozó. Itt valami tuti történni fog, amiről a meccs után lehet majd beszélni, vitázni. Brych valahogy vonzza a necces szituációkat, és nagyon sűrűn képes rossz döntést hozni. Ebben most a VAR segítségére lehet, de azért lassacskán kiderül, a videós asszisztensek sem garantálnak semmit. Elég csak a horvát-argentin meccsig visszamenni, Otamendit ott piros lappal le kellett volna zavarni a pályáról.

Svájc és Szerbia esetében két olyan együttesről beszélünk, ahol mindkét oldalon akadnak problémás játékosok. A helvét középpályán például Behrami és Dzemali sem megy a szomszédba egy kis keménységért, Neymarékat is faragták, ahol csak tudták. De Ivanovic-ékat sem kell félteni, harcos kis együttes, sok-sok test elleni csata várható, amit Brychnek majd jól kéne megítélni.

Brych egyébként arról is híres, hogy a rossz döntéseit is nagyon határozottan szokta meghozni, ezért is tűnik jó opciónak arra fogadni, hogy a VAR alkalmazva lesz. Erre a bwinen ill. a sportingbeten is lehet fogadási opciókat találni, méghozzá többet is.

A tippünk, hogy lesz olyan szituáció, amikor 'fentről' Brych spori fülére szólnak, hogy: 'Héé öreg, ezt a szituációt talán neked is vissza kéne nézni.' Ez lehet piros lap/sárga lap határát súroló szituáció, vagy büntetőgyanús eset, utóbbira nagyjából minden második-harmadik meccsen van példa itt a vb-n.

*Egyébként lassan eljön az a pont a vb-n, amikor a FIFA meg fogja inni annak a levét, hogy a játékvezetők engedik a keménységet.(Ez valószínűleg koncepció.) Rengeteg olyan szituáció volt itt a tornán, amikor a sárga és a piros lap határán mozgott egy játékos, többször az eset le sem lett fújva. Marokkót szó szerint szivatta a játékvezető Ronaldóék ellen, tegnap -mint említettük- Otamendinél gurult el a gyógyszer, ki kellett volna állítani. A játékosok is érzik, hogy nincs olyan szorosan fogva a gyeplő, de ez előbb-utóbb visszaüt. Volt már egy-két meccs, ahol majdnem kialakult egy kis tömegbunyó, tegnap este sem sok kellett volna hozzá.

Ezért is gondoljuk úgy, hogy Brych egyrészt használja majd a lapokat, másrészt, ha valamilyen szituációban kérdések merülnek fel benne, akkor videózni fog. Tudja ő jól, kezdve a fantomgótól, hogy ha van lehetőség egy esetet visszanézni, akkor azzal élni kell!

Bwinen/sportingbeten 2.30 az odds, hogy minimum egyszer Brych a pálya mellett videón vissza fog nézni egy kérdéses szituációt!

Címkék: sportfogadás, tipp,