Foci-vb 2018: Este mindenki Messiékre figyel

2018-06-26
Argentína válogatottjának nem elég nyernie este Nigéria ellen, még abban is bíznia kell, hogy Horvátország nem fekszik le Izlandnak.

Nigéria - Argentína

Online sportfogadás tipp: Argentína nyer

Unibet odds: 1.60

Kezdés: kedd, 20:00

 

Nagyon ritkán szoktunk győztesre tippelni, ami nem véletlen. Tegnap este például a spanyol és a portugál siker is hatalmas tutinak tűnt, aztán mi lett a vége...

De térjünk rá a meccsünkre. Nigéria 3 ponttal áll, míg Argentína összesen 1 egységet gyűjtött. Ami még ennél is nagyobb probléma, hogy a gólkülönbség -3-as, FIFA torna lévén pedig az igencsak számít, konkrétan azonos pontszámnál az rangsorol. Ha le is győzik Nigériát egy góllal, az nem biztos, hogy elég a továbbjutáshoz.

Bízni kell abban, hogy Raktic-ék minimum ikszre kényszerítik Izlandot. Ez talán meglesz, még akkor is, ha a horvát sztárok közül biztosan többen pihenőt kapnak.

Ami biztos, hogy Argentína csapatának a továbbjutáshoz nyernie kell. Lehetőleg több góllal, de eggyel biztosan. Az ellenfél nigéria, amely a horvátok elleni találkozón nagyon meg volt fogva. Modric-ék végig kontroll alatt tartották a mérkőzést. Aztán jött az Izland-Nigéria találkozó, ahol két ellentétes félidőt láthattunk. Az afrikai csapat az első játékrészben alárendelt szerepet játszott, Izland egy kis szerencsével több gólt is lőhetett volna. Aztán a 2. játékrészre feljavult Nigéria, Musa pedig lőtt két gólt, ami elég is volt a győzelemhez.

Ugyanakkor tény, Nigériának a lejátszott 4 félidejéből 1 volt jó, három pedig nem igazán. Az már más kérdés, hogy Argentínának meg egy sem, de azért több potenciál rejlik a gauchókban. Volt pár napja a csapatnak, itt azért sokat betöltötték már a 30. életévüket, sokaknak az utolsó esélye, hogy vb-n szerepeljen. És itt nem a vb-győzelemről van szó, mert attól nagyon távol áll Argentína, itt arról van szó, hogy először a szégyentől kéne megmenekülni. Nem szabad Sampaolival foglalkozni, akik játéklehetőséghez jutnak, azoknak apait-anyait bele kell adni. Ha ezt fel tudják fogni, akkor nyernek Nigéria ellen a dél-amerikaiak. A tippünk, hogy Messiék összekapják magukat, és képesek csapatként funkcionálni. De ha netán nem, akkor még mindig ott tartunk, hogy itt ezt a meccset egyéni villanásokkal is meg lehet nyerni.

Várható kezdőcsapatok (a fifa.com szerint):

Nigéria: Francis Uzoho; Kenneth Omeruo, William Ekong, Leon Balogun; Tyronne Ebuehi, Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo, Victor Moses; Kelechi Iheanacho, Ahmed Musa

Argentína: Franco Armani; Eduardo Salvio, Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico; Ever Banega, Javier Mascherano, Enzo Perez, Angel Di Maria; Lionel Messi, Gonzalo Higuain.

Címkék: sportfogadás, tipp,