Foci-vb 2018: Egy tipp, amelyre nyugodtan alapozhatunk?!

2018-06-04
Itt az ideje szétnézni a világbajnokságra kínált tippek között. Igen rövidke keresgélés után mi találtunk is egy olyan opciót, ami könnyű pénzt ígér. Mutatjuk

Foci-vb 2018

Az unibeten van egy opció, ahol megtippelhetjük, hogy a 2014-es vb, vagy a 2018-as világbajnokság csoportmeccsein látunk több gólt:

A mi tippünk egyértelmű: NEM!

Íme, az előző négy világbajnokság csoportmeccseinek gólszáma:

2002: 130 gól

2006: 117 gól

2010: 101 gól

2014: 140 gól (!)

Szóval a brazíliai foci-vb-n a csoportmeccsek során 140 gól született, ami kegyetlenül sok. Előtte 2010-ben 101 gól jött össze, 2006-ban is 'csak' 117. Nem szeretnénk durván fogalmazni, de a vak is látja, mennyire kiugró volt a gólok száma az előző világbajnokságon.

16-ból mindössze 3

Számmal nem kezdünk mondatot, pláne nem ilyen formában, de valamilyen formában ki kell emelni a brazíliai torna első csoportkörét. Az első kör, az első meccsek általában az óvatoskodásról szólnak, sok együttes a 'jajj, csak ki ne kapjunk' elvet szem előtt tartva lép pályára. A legutóbbi vb-n viszont nem igazán volt nyoma óvatoskodásnak, a 16 első körös találkozóból mindössze 3 olyan mérkőzés volt, ahol nem született legalább három gól!

Az a 2014-es vb nem kevés gólt hozott a csoportmeccseken, szinte képtelenségnek tűnik, hogy ezt túlszárnyalják. Az a 140 gól azt jelentette, hogy a csoportmeccsek gólátlaga 2014-ben 2.92-es volt, tehát picit sarkítva minden csoportmeccs hozott három gólt átlagban. Erős a gyanúnk, hogy ez az átlag 2018-ban nem lesz meg!

Az A csoportban Szaúd-Arábia és Egyiptom is túlélésre játszik, ráadásul még senki sem tudja, Egyiptomnál Salah játszik-e, és ha igen, milyen minőségben. Oroszország sablonos fociját nézni is rossz, és igazából a kemény uruk sem fognak sok gólt engedni ott Godinnal a védelem közepén.

A B csoportban rögtön lesz egy Irán-Marokkó meccs, simán 0-0 gyanús, de Irán ellen tuti vért izzad majd Spanyolország és Portugália is.

Érdekes az E-jelű négyes is, Brazília mit mutat majd nekünk. A Selecao még csak-csak a támadó foci híve, de Svájc és Szerbia nem feltétlenül Costa Rica meg tuti minden ellenfelét kontrafocival akarja majd legyőzni.

Érdekes lehet a G csoport is, vagy épp nem. Már olyan értelemben nem, hogy itt is előfordulhatnak 0-0-ák, 1-0-ák. Panamától sok gólra ne számítsunk, de arra sem, hogy nagyon sokat kapnak. Anglia vagy épp Belgium ellen simán 8-10 emberrel védekeznek majd, azt a kettős falat igencsak nehéz lesz áttörni.

Erős oddsnak tűnik az az 1.60!

A VAR, vagy videóbíró sem befolyásol semmit, mert lesz gól, amit videózás után megadnak, de olyan is, amit elvesznek például les miatt. Igazából a számok önmagukért beszélnek, és azt sem kell elfelejteni, hogy itt sorozatterhelésről van szó. Nem feltétlenül adnak bele mindent a nagyok a csoportmeccseken, a 'kicsik' pedig általában túlélésre játszanak. Több olyan csapat is kijutott erre a tornára, amely inkább öli a focit, míg Hollandia például most nincs ott a vb-n, pedig a legutóbbi torna csoportmeccsein prezentáltak egy 5-1-es sikert a spanyolok ellen, és verték 3-2-re Ausztráliát. De nincs kinn Kamerun sem, amely válogatott kétszer is négyet kapott, vagy az 'elefántok', akik mind a három csoportmeccsükön hozták az overt a 2.5-ös line mellett.

Címkék: sportfogadás, tipp,