Foci-vb 2018: Egy meccs, ahol főszereplő lehet a játékvezető

2018-06-18
A 2018-as oroszországi foci-vb-n eddig még nem láttunk piros lapot. Elég sportszerűek a találkozók, de a hétfő esti Tunézia-Anglia meccsen akár a piros lap is előkerülhet.

Tunézia - Anglia

Kezdés: hétfő, 20:00   /Helyszín: Volgograd/

 

Magával a meccsel nem igazán szeretnénk foglalkozni, sok újat mi sem tudunk mondani. Nyilván Anglia az esélyes, de oly sok meglepetést okozott már ez az együttes, hogy ember legyen a talpán, aki bízik még az angolokban.

Itt a vb-n is volt már meglepetés bőven, vasárnap Németország és Brazília sem tudott győzni, Messiék nem bírtak Izlanddal.

A mi tippünk, ill. tippjeink a spori személyéhez kötődnek. Wilmar Roldán, kolumbiai játékvezető fújja majd a sípot, és valószínűleg sokszor. Az nem túlzás, hogy kb. minden 2. kolumbiai bajnokin villan a piros lap. Az sem túlzás, hogy Roldán válogatott meccseken sem szórakozik, nem méri szűkmarkúan a lapokat. Pár példa a közelmúltból:

  • A 2016-os Copa Americán két meccset vezetett, mindkettőn mutatott fel pirosat, az egyik találkozóján kettőt is.
  • A legutóbbi vb-selejtezők közül hatot vezetett Roldán itt is hozta a 50%-ot piros lapokból. A hat vb-selejtező közül 3 olyan meccs volt, ahol felmutatta a pirosat.
  • A tavalyi Konföderációs Kupán is fújt két találkozót, és minő meglepetés, itt is jött az 50%, két meccsből az egyiken megmutatta, hogy van nála a piros lapból is...

Roldán hozzá van szokva, hogy osztogatja a lapokat, ezeknél a latin játékvezetőknél ez 'zsigerből jön'.

Ezek után a tippek:

2.5 büntetőlap felett @ 1.42 (unibet)

Alaptipp, fontos meccs, Anglia nyerni akar, amiért mindent megtesz. Ezek a játékosok hozzá vannak szokva a Premiershipben a keménységhez, simán lehet, hogy amit a PL-ben egy játékvezető egy szúrós tekintettel elintéz, itt simán lappal büntethet Roldán. Láthattuk vasárnap a Németország-Mexikó meccsen, hogy amint Mexikó húzta az idő, Faghani játékvezető egyből elővette a sárgát. Meg van mondva a játékvezetőknek, hogy mit kell bünteti szigorúan, és a játék késleltetése is ilyen, vagy a heves reklamálás. Utóbbit amúgy sem nagyon tűrik a dél-amerikai játékvezetők.

3.5 büntetőlap felett @ 2.02 (unibet)

Indok az, mint az elsőnél, ezt a bátrabbak választhatják. Ha Roldán belelendül, 4-5 lap lazán jöhet.

Lesz kiállítás @ 5.20 (unibet)

Roldán minden második találkozón felmutatja a pirosat, legyen az klubmeccs, vagy válogatottak összecsapása. Ehhez képest a szorzó elég magas, és ugye itt a nagy számok törvénye is, előbb-utóbb valamelyik meccsen jönni fog a kiállítás.

Címkék: sportfogadás, tipp,