Foci-vb 2018: Büntetők és öngólok, másra nem éri meg fogadni

2018-06-20
Szinte nincs nap, hogy ne legyen büntető vagy öngól a vb-n. Általában mindkettő jön, az öngólok és a büntetők is megszaporodtak Oroszországban.

Büntetők és öngólok -ha egyik nem jön, jön a másik

Lehetne itt statisztikázni, de fölösleges.

Tény: Mióta a VAR-t bevezették, azóta nőtt meg a tizenegyesek száma a vb-n. Ezen a tornán 4 büntetőt köszönhetünk a VAR-nak, ami azért nem semmi. Elég csak a tegnap esti találkozót említeni, ahol a spori Salah lerántásáért csak szabadrúgást akart adni, de a video assistant referees módosított, és visszanézés alapján mégiscsak büntető lett a szabadrúgásból...

Amíg a megszaporodott büntetőkre van ok és érv, addig az öngólokra semmi.

Viszont tény ami tény, annyi öngólt ritkán látni, mint amennyi itt Oroszországban születik. Ezen a tornán az első csoportkör ment le (plusz egy találkozó a 2. körből), 16 mérkőzésen már 5 öngól született. Lőtt gólt saját kapujába Lengyelország, Nigéria, Ausztrália, Marokkó és Egyiptom is. Sőt majdnem Tunézia is összehozott egyet, ott sem sok kellett, hogy egy felszabadítás a saját kapuban kössön ki.

UNIBET

A négy évvel ez előtti vb-n összesen volt 5 öngól, itt Oroszországban ez az 5 már most megvan, és messze még a torna vége. AZ öngólok 10.00-es és 13.00-as odds között szoktak mozogni meccsenként, így ha minden meccsre teszünk egységnyi tétet, elvileg rosszul ebből a bizniszből nem jövünk ki az eddigiek alapján.

Ami pedig a büntetőket illeti, saját számításaink szerint ebből kilenc volt a tornán. Nem semmi, hisz négy évvel ez előtt az egész vb-n az egyenes kieséses szakasszal együtt volt 13 tizenegyes. Ha itt Oroszországban a tendencia folytatódik, ez a 13 büntető már a 2. csoportkör zárása előtt összejön. A VAR bizony kedvez a büntetőknek, mert a játékvezetők hiába nem fújják be, videós visszanézés alapján eddig szinte mindig mégis büntetőt kellett ítélni kétesnek tűnő szituációban a büntetőterületen belül.

Szóval a lényeg, hogy itt Oroszországban eddig megérte a büntetőkre és az öngólokra fogadni, és nagyon valószínű, hogy a jövőben is megéri majd.

Pár odds a szerdai játéknapról az unibet kínálatából:

Marokkó - Portugália

  • Lesz öngól @ 10.00
  • Lesz tizenegyes @ 2.50

Uruguay - Szaúd-Arábia

  • Lesz öngól @  10.00
  • Lesz tizenegyes @  2.60

Irán - Spanyolország

  • Lesz öngól  @ 10.00
  • Lesz tizenegyes @ 2.65
Címkék: sportfogadás, tipp,